TİGEM Ceylanpınar’daki buğday hasadından 200 bin ton mahsul bekliyor;

TİGEM Ceylanpınar’daki buğday hasadından 200 bin ton mahsul bekliyor

TİGEM Ceylanpınar’da bulunan tarım işletmesinde başlayan buğday hasadında çalışan araç ve işçi sayısını açıkladı. Bununla birlikte TİGEM, buğday hasadı sonucunda 200 bin ton mahsul elde etmeyi beklediğini bildirdi....

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Ceylanpınar ilçesinde buluna tarım işletmesindeki buğday hasadı süreci ile ilgili açıklamada bulundu.

TİGEM buğday hasadının yapıldığı alanın büyüklüğü ile hasat sürecinde çalışan araç ve işçi sayısı ile ilgili yaptığı videolu açıklamada şunları ifade etti:

“Ceylanpınar tarım işletmemizde 658 bin 859 dekar alanda 240 biçerdöver, 131 kamyon ve bin 200 işçi ile hasat faaliyetimiz devam ediyor."


TİGEM HASAT SONUCUNDA 200 BİN TON MAHSUL ELDE ETMEYİ BEKLİYOR

Ayrıca TİGEM, başlayan buğday hasadı sonucunda 200 bin ton mahsul elde etmeyi beklediğini belirterek, “1.6 milyon dekar arazi varlığına sahip Ceylanpınar Tarım İşletmemizde Mayıs ayı sonunda mercimek ile başlayan hasat faaliyetimiz buğday ile devam ediyor. Buğday hasadının sonucunda 200 bin ton mahsul elde etmeyi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum