Başkan Kuş: Şehitlerimizin ruhu şâd olsun;

Başkan Kuş: Şehitlerimizin ruhu şâd olsun

TBMM’nin Urfa’ya “Şanlı” unvanı vererek, adını Şanlıurfa olarak değiştirmesinin 39’uncu yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, bu gelişmenin şehrin tarihindeki dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi....

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş Urfa’ya ‘Şanlı’ unvanının verilişinin 39. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Mehmet Kuş, mesajında şunları dile getirdi:

“Kurulduğu günden bu yana insanlık tarihinin dönüm noktası olan gelişmelerin önemli merkezlerinden biri olan Şanlıurfa, farklı dönemlerde farklı isimlerle anılan bir şehir olmuştur. Hâkimiyeti altına girdiği milletler döneminde Urhai, Edessa ve Ruha olarak anılan şehrimiz, Milli Mücadele’nin ilk kıvılcımını ateşleyen kurtuluş mücadelesiyle taltif edilmiş ve 1984 yılında isminin başına “Şanlı” unvanını alarak, gelecek nesillere her an hatırlayacakları ölümsüz bir miras kazandırmıştır.

Kutsal vatan toprağımız, hürriyet ve bağımsızlığımızın simgesi bayrağımız, birliğimiz ve beraberliğimiz için canlarını feda eden kahraman ecdadımızın üstün fedakârlıklarla bizlere emanet ettiği bu şehre atfedilen unvan ve madalyalar, bizlerin baş üstünde tutmamız gereken değerlerdir. Bu değerleri korumak, şehrin her alanda gelişmesini sağlamak, insanımızın huzur ve refahını temin etmek adına bizler için kaçınılmaz birer görevden başkası değildir.

Bu duygu ve düşüncelerle şehrimize “Şanlı” unvanı verilerek Şanlıurfa olarak anılmasını sağlayan, şehrin tarihinde bir dönüm noktasına imza atan Milletvekilimiz Sayın Osman Doğan ve arkadaşları başta olmak üzere, bizlere bu gururu yaşatan herkese şükranlarımı sunuyorum.

Kahraman şehitlerimizin ruhu şâd olsun”.

BİHA

 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum