Urfa'da sağlık personeline ‘Temel Yenidoğan Bakımı Eğitimi’ verildi;

Urfa'da sağlık personeline ‘Temel Yenidoğan Bakımı Eğitimi’ verildi

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kentin devlet ve özel hastanelerinde çalışan personele, yenidoğan ölümlerini azaltabilmek ve yüksek teknolojiye dayanan, uzman ağırlıklı yenidoğan yoğun bakımının yanı sıra temel yenidoğan bakım hizmetlerini geliştirmek adına ‘Temel Yenidoğan Bakımı Eğitimi’ verildi....

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kentin devlet ve özel hastanelerinde yenidoğan kliniklerinde, doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimlerde bulunan hekim dışı sağlık personeline ‘Temel Yenidoğan Bakımı Eğitimi’ verildi.

19 -20 Haziran 2023 tarihinde Halk Sağlığı Başkanlığı Göbeklitepe, İbni Sina ve Farabi Salonlarında verilen eğitime 62 personel katıldı.

Alanlarında uzman hekim, hemşire, ebe ve ATT çalışanları tarafından verilen eğitim programıyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü’nün açıklaması şöyle:

“Ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olan bebek ölümlerinin önlenmesine yönelik Bakanlığımızca çeşitli programlar yürütülmektedir. Yenidoğan ölümlerini azaltabilmek için, yüksek teknolojiye dayanan, uzman ağırlıklı yenidoğan yoğun bakımının yanı sıra temel yenidoğan bakım hizmetlerinin de geliştirilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda ülke genelinde yenidoğan bakımında standardizasyonu ve güncel bilgilerin kullanılmasını sağlamak amacıyla Daire Başkanlığımızca "Temel Yenidoğan Bakım Programı” yürütülmektedir. Program kapsamında ülke genelinde yenidoğan kliniklerinde, doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimlerde bulunan hekim dışı tüm sağlık personelinin gerekli bilgi ve beceriyle donatılması hedeflenmektedir.

Bu doğrultuda İlimiz Halk Sağlığı Başkanlığı Çeküs Birimi olarak 2020 yılından bu yana ilimizdeki kamu, özel ve üniversite hastanelerindeki hekim dışı sağlık personeline ‘Temel Yenidoğan Bakımı Eğitimi’ verilmektedir.  2023 yılı içerisinde de bu eğitimlerin devam etmesi planlanmaktadır.  19 -20 Haziran 2023 tarihinde Halk Sağlığı Başkanlığı Göbeklitepe, İbni Sina ve Farabi Salonlarında devlet ve özel hastanelerimizde çalışan 62 personele eğitim yapılmıştır”.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum