Başkan Beyazgül: Şanlıurfa’ya ikinci Gastronomi Merkezi’ni kazandırıyoruz;

Başkan Beyazgül: Şanlıurfa’ya ikinci Gastronomi Merkezi’ni kazandırıyoruz

Gastronomi şehri olan Şanlıurfa’nın yemek kültürünün dünyaya tanıtılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte bir Gastronomi Merkezi daha kuruluyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kente bir Gastronomi Merkezi daha kazandıracaklarını söyledi....

Tarih, kültür, müzik ve gastronomi şehri olan Şanlıurfa’nın güzelliklerinin dünyaya tanıtılması amacıyla çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kente ikinci Gastronomi Merkezi’ni kuruyor. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Sakıb’ın Köşkü, kentin ikinci Gastronomi Merkezi olarak hizmete açılıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait Mardin Karayolu üzerindeki Cumhuriyet Tesislerindeki çadırlar kaldırılarak modern bir Gastronomi Merkezi inşa ediliyor. Yeşil alan ağırlıklı bin metrekare kapalı alandan oluşan Gastronomi Merkezinde inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kentin yöresel yemeklerinin hazırlanacağı Gastronomi Merkezinin inşaat çalışmalarını inceledi. Yapımı kısa bir süre önce başlatılan inşaat alanını gezen Başkan Beyazgül, teknik ekiplerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 


BAŞKAN BEYAZGÜL: YÖRESEL LEZZETLER DÜNYAYA TANITILACAK’

Şanlıurfa’nın yemek kültürünün dünyaya tanıtılması amacıyla Cumhuriyet Tesislerinde Gastronomi Merkezi çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Cumhuriyet tesislerimizde yer alan büyük çadırı kaldırarak yeninden bir revizyon çalışması başlatarak mevcut alanda Gastronomi merkezi çalışması başlattık. Cumhuriyet tesislerimizde yer alacak olan Gastronomi merkezimiz 600-700 kişilik olacak. Buradaki çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Yaklaşık bir buçuk ay sonra Gastronomi merkezimiz hizmete açılacak ve Şanlıurfalıların hizmetinde olacak. Gastronomi de lezzet çok önemlidir. Turizm’in önemli bir rotası da Gastronomidir ve kentin bu tür yerlere ihtiyacı vardır. Şanlıurfa mutfağının lezzetlerini burada hazırlayacağız. Gastronomi merkezimiz Şanlıurfa’ya hayırlı olsun’’ diye konuştu.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum