ŞPO Büyükşehir Belediyesine Karaköprü'deki 'kentsel dönüşüm' için dava açtı;

ŞPO Büyükşehir Belediyesine Karaköprü'deki 'kentsel dönüşüm' için dava açtı

Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği, Karaköprü ilçesinin Alibaba Mahallesinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüme karşı dava açtıklarını belirtti. Temsilcilik, plana göre 2 katlı yapıların 13 kata çıkarıldığını ve plan kapsamında okul, sosyokültürel alan, pazar alanı, spor alanı gibi hiçbir donatı alanının olmadığını savundu....

Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Şanlıurfa İl Temsilciliği yaptığı açıklamada, Karaköprü ilçesinin Alibaba Mahallesinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüme karşı dava açtıklarını ve alanda davayla ilgili keşif çalışmaları yaptıklarını duyurdu.

Başlatılan kentsel dönüşümü, mahalleyi “betona boğma girişimi” olarak nitelendiren ŞPO İl Temsilciliği, yapılan planla 2 katlı yapıların 13 kata çıkarılıp 3500 ek nüfus getirildiğini ileri sürdü.

Plan kapsamında herhangi bir ilkokul, ortaokul ve lise alanının, sosyal kültürel alanların ,pazar alanının, teknik alt yapı alanının, spor tesis alanının, yeterli park ile eklenmiş herhangi bir donatı alanının olmadığı savunuldu.

İl Temsilciliğinin konuyla ilgili sosyal meyda hesabında yaptığı açıklaması şöyle:

“Dün Karaköprü ilçemiz Alibaba Mahallesinin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince ‘kentsel dönüşüm’! adı altında betona boğma girişimine, açtığımız davanın keşfine katıldık. Yapılan planla 2 katlı yapılar 13 kata çıkarılıp 3500 ek nüfus getirilmiş.

İlk okul,orta okul,lise alanı yok, sosyal kültürel alanlar yok,pazar alanı yok, teknik alt yapı alanı yok, spor tesis alanı yok, yeterli park yok, eklenmiş herhangi bir donatı alanı da yok! Vatandaşımıza reva görülen bu plan kabul edilebilir değil. Böyle bir dönüşümde YOK!

Daha önce kazandığımız davalar gibi; şehrimiz için bu davayı da kazanacağımıza ve hukuka inancımız tamdır. İdarecilerimizin şehre yük olacak bu tür yanlışlara imza atmamasını tavsiye ediyoruz. Halkımıza saygıyla duyurulur…”.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum