UÇG: Okul spor salonları ve sahalarını gençlere açalım;

UÇG: Okul spor salonları ve sahalarını gençlere açalım

Urfa Çalışma Grubu, 700 bin civarında öğrencinin yaz tatiline girdiğini hatırlatarak, kentte bulunan yaz okullarının yetersizliğine dikkat çekti. Açıklamasında konuyla ilgili bazı önerilerde bulunan UÇG, kamunun yaz aylarında âtıl durumda bulunan Okul Spor Salonlarının gençlerin kullanımına açılması gerektiğini belirtti....

2022-2023 eğitim-öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte Şanlıurfa’da 700 bin civarında öğrenci karnelerini aldı ve yaz tatiline girdiler.

Nüfus bakımından Türkiye’nin 8. büyük kenti olan Şanlıurfa nüfusunun yüzde 18,6’sı gençlerden oluşuyor.


KAPASİTE YETERSİZLİĞİNDEN DOLAYI GENÇ NÜFUSUN ÇOĞU FAYDALANAMIYOR

Gençlerin yaz tatilini verimli bir şekilde geçirmeleri gerektiğine dikkat çeken Urfa Çalışma Grubu (UÇG), “Okulların tatil olması ile birlikte gençlerimizin yaz aylarını verimli şekilde geçirmelerine katkı sağlamak amacıyla kamu kurum ve kuruluşları kendi kapasitelerine göre gençlere yönelik yaz okulları açmaktadırlar. Ancak ne yazık ki, bu yaz okullarından, yetersiz kapasite nedeniyle genç nüfusumuzun çoğu faydalanmamaktadır” dedi.


ÂTIL DURUMDA BULNAN OKUL SPOR SALONLARI GENÇLERİN KULLANIMINA AÇILMALI

UÇG, yetkililere bazı önerilerde bulunduğu açıklamasında şunları ifade etti:

“Özelikle kamunun yaz aylarında âtıl durumda bulunan Okul Spor Salonlarının gençlerin kullanımına açılarak, etkin bir şekilde yapılacak organizasyon ve faaliyetlerle tüm gençlerimizin bu salonlardan faydalanmasına imkân sağlanabilir. Her bireyin kendi mahallesinde kolaylıkla ulaşılabileceği salonlardan istifade edebilmesi, gençlerin spora olan ilgisini artıracaktır. Okullarımızın spor salonları, öğrencilerimizin sportif etkinliklerde aktif olarak yer alabilmesi ve spor salonlarımızdan azami derecede herkesin eşit şekilde istifade edebilmeleri için, İl / İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Halk Eğitim Kursları, İl/İlçe Gençlik Spor Müdürlükleri, Büyükşehir /İlçe Belediyelerimizin bu salonları öğrencilerimizin kullanımına ücretsiz olarak açmaları çok faydalı olacağını düşünüyoruz.”


SPORTİF FAALİYETLER GENÇLERİ MADDE BAĞIMLILIĞI VE KANALLARDA BOĞULMA TEHLİKESİNDEN KORUR

Yaz tatilinde gençlere yönelik düzenlenecek sportif faaliyetlerin  gençleri madde bağımlılığı ve onları yaz aylarında artan sulama kanallarında boğulma tehlikelerinden koruyacağını kaydeden UÇG, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Dolayısıyla yaz aylarında gençlerimizin başta madde bağımlılığı, kanallarda olan boğulmaları engellemek gibi gençleri tehdit eden ve gittikçe artan tehlikelerden korumak için uzun süren yaz aylarında bu faaliyetler ile gençlerimizi koruyabiliriz. Gençlerin ve çocukların farklı sportif aktivitelerle yaz tatilini verimli geçirmelerine katkı sunmayı tüm yetkililerden bekliyoruz.

Ayrıca ilimiz genelinde bulunan park ve bahçe içindeki spor alanlarında bulunan hasarlı basketbol ve futbol sahalarının da işlerlik kazanması için gerekli çalışmaların yapılmasını da belediyelerimizden talep ediyoruz. Bu konudaki talebimiz, spor yapmak isteyen gençlerimizin bu salonlardan faydalanabilmesinin sağlanması ve okul spor salonlarında sportif amaçlı yapacakları her türlü etkinliklere yetkililerin destek vermesidir”.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum