Bayramda fırınlar nöbetleşe çalışacak;

Bayramda fırınlar nöbetleşe çalışacak

Şanlıurfa’da bayramda fırınların çoğu kapalı olunca açık olanların önünde metrelerce kuyruk oluşuyor. Bu Kurban Bayramı’nda da mazereti bulunan fırınlar kapalı olacak. Peki fırınlarını açıp açmayanlara yönelik belediyelerin bir denetimi olacak mı?...

Şanlıurfa’da bayramlarda fırınların bir bölümü kapalı oluyor. Nitekim geçen Ramazan Bayramı’nda da fırınların bazılarının mesai yapmaması vatandaşları mağdur etmişti.

Bu Kurban Bayramında da aileleriyle kahvaltı yapmak isteyen vatandaşlar açık fırın ve ekmek bulmakta zorluk yaşayacak.

NÖBETLEŞE AÇIK OLACAKLAR

Şanlıurfa Fırıncılar Odası, Kurban Bayramı’nda fırınların nöbetleşe çalışmasına karar verdi. Mahallede bayramın 1. ve 2. günü bir fırın açarken, 3. ve. 4. günü diğer fırın açık olacak.

Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, fırınların denetimini belediyelerin yapacağını söyledi. Karaatlı, “Denetimi, açıp açmayan fırın belediyeler kontrol edecek, mazereti olanları belediyeler tespit edecek. Somun ve unlu mamul işletmeleri 7/24 açık olacak” dedi.

Karaatlı, cezaların Belediye Kabahatler Kanunu’na göre uygulanacağı bilgisini verdi.

BAYRAMDA PATLICAN BİBER KÖZLEME YASAK

Öte yandan Mehmet Emin Karaatlı, bayram boyunca fırınlarda patlıcan biber közlemesinin yasak olacağını, tepsi ve çömlek yemeklerinin serbest olduğunu kaydetti.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum