Vali Ayhan’dan Kurban Bayramı mesajı;

Vali Ayhan’dan Kurban Bayramı mesajı

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Güzel şehrimizde, yeni bir bayrama daha erişmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Birlik, beraberlik, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşmanın yeşermesine, tazelenmesine vesile olan bayramlar, tüm İslam alemi için önem taşımakta ve geçmişle bugün arasında güçlü bir köprü kurmaktadır.” ifadesini kullandı....

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Ayhan yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Güzel şehrimizde, yeni bir bayrama daha erişmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Birlik, beraberlik, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşmanın yeşermesine, tazelenmesine vesile olan bayramlar, tüm İslam alemi için önem taşımakta ve geçmişle bugün arasında güçlü bir köprü kurmaktadır. Kaynaşmanın, birleşmenin sıcak tebliği olan bayramlar; dargınları barıştırmak, uzakları yakınlaştırmak için en güzel vakitlerdir.

Bu güzel vakitleri en iyi şekilde değerlendirerek Allah’ın huzurunda kurban ibadetimizi layıkıyla yerine getirebilmeyi diliyorum. Çünkü kurban, kullarını Allah’a yaklaştıran en güzel vesiledir. Buyurulduğu gibi, imkânı olan tüm Müslümanların Kurban Bayramı’nda yapacağı en hayırlı şeylerden biri kurban kesmektir. Ancak bu noktada, kurbanın asıl amacının ihtiyaç sahiplerine erişmek olduğu da unutulmamalıdır. Bu sebeple bayramı tam anlamıyla yaşayabilmemiz için, bayram coşkusunu gönülden gönüle taşımalıyız. Unutmamalıyız ki sevinçler ve mutluluklar paylaştıkça artar, üzüntüler ve acılar ise paylaşıldıkça azalır. Küskünlükleri ve kırgınlıkları bir kenara bırakarak kucaklaşmalı, yardımlaşma ve dayanışmayı artırarak kardeşlik duygularımızı güçlendirmeli, bayramlarımızı günün anlam ve önemine uygun bir şekilde yaşamalıyız. Bunların yanı sıra, bayram ziyaretlerini gerçekleştirmek için yola çıkacak olan kardeşlerimden, yolculuk boyunca dikkatli olmalarını istirham ediyorum. Her sene yoğun şekilde yaşanan bayram trafiğinde, maalesef üzücü haberler alıyoruz. Bu bayramı alacağımız tedbirlerle en tatlı şekilde bitirelim. Bayram havasını matem havasına çevirmeyelim. Şanlıurfa Valiliği olarak, vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içinde geçirmelerini sağlamak amacıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımız gerekli önlemleri almıştır. Bayram boyunca, ilimizdeki huzur ve güven ortamını temin etmek amacıyla vazife başında olacak olan çalışanlarımıza kolaylıklar diliyorum. Tüm hemşehrilerime, sevdikleriyle geçirecekleri nice bayramlar diliyorum.”

BİHA 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum