Başkan Canpolat’tan Kurban Bayramı mesajı;

Başkan Canpolat’tan Kurban Bayramı mesajı

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bayramın tüm Müslümanlara ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı....

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Mehmet Canpolat, “Yüce dinimize göre bayramlar, manevi mânâda inancımızın bütün güzelliklerini hatırlamamızı, bizi biz yapan değerlerimizi bir kez daha fark etmemizi sağlayan günler olduğu gibi, aynı zamanda toplumsal dayanışma, yardımlaşma ve iş birliğinin zeminleri olarak tesis edilmiş ve kabul görmüştür” sözleriyle başladığı mesajında şunları kaydetti:

“Milletimiz, böyle mübarek günleri kendi millî ve manevi duygularıyla bir kat daha zenginleştirmiş ve anlamlı kılmıştır. Kurban; yaklaşma, yakınlaşma anlamına gelip dini manada “Allah'a yakın olmaktır.” Böyle bir günde elbette bayram vesilesi ile kullar birbirine yakınlaşmış olacaktır. Dünyada bireyselleşme adı altında, “kimse bana karışamaz” maskesi altında toplumsal değerlerden uzaklaşılan bir dönemde, bir arada yaşama kültürünün yok edilmeye çalışıldığı bir dönemde Kurban Bayramı, bizi birbirimize yaklaştırması açısından son derece mühimdir. Çünkü bizim dinimize göre birey ancak toplumla birlikte var olur, toplumun oluşabilmesi için de birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının gönüllerimizde yer edinmesi lazımdır. İşte Kurban Bayramı bu anlamda tam da birlik, beraberlik ve kardeşliğin devam etmesi açısından Allah'ın bize bir lütfudur. Bu duygu ve düşüncelerle kurbanın, Allah'a yaklaşma ve kullar arasında gönül birlikteliği olduğunu bir kez daha belirterek, bayramın tüm Müslümanlara ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Ayrıca Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunan vatandaşlarımızın ibadetlerinin kabul olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum”.

BİHA 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum