Kamu borçlarını yapılandırma süresi 3 Temmuz’da doluyor;

Kamu borçlarını yapılandırma süresi 3 Temmuz’da doluyor

Kanun kapsamında milyonlarca vatandaşın kamuya olan borçları için geçerli olan yapılandırma başvuru süresi, 3 Temmuz Pazartesi günü doluyor....

Yapılandırma Kanunu kapsamında vergi ve prim borçları başta olmak üzere, çok sayıda kamu alacağını yapılandırma süresi başlatılmıştı.

Borçlarını yapılandırmak isteyenler, 3 Temmuz Pazartesi günü mesai bitimine kadar başvuruda bulunabilecek. Yapılandırma için başlatılan başvuru süresi, en son 31 Mayıs’ta uzatılmıştı, ancak başvurunun bir kez daha ertelenmesi öngörülmüyor.

Yapılandırmak süresi kapsamında matrah ve vergi artırımı ile birlikte, daha önce beyan edilmemiş tapu harcı, ticari kazanç, kira geliri gibi gelirlerin beyan edilmesinin son günü de 3 Temmuz olacak.

Yapılandırma için yapılacak başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığı internet adresi  veya e-Devlet üzerinden İnteraktif Vergi Dairesi’ne giriş yaparak gerçekleştirilebiliyor

Yapılandırma kapsamında ilk taksit ödeme süresi ise 31 Temmuz’da dolacak. Cumhurbaşkanı kararı ile sadece birinci taksitin ödeme süresi uzatıldığı için, taksitli ödeme yapacak borçluların, temmuz ayında birinci ve ikinci taksitleri birlikte ödemesi gerekecek. 

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum