Altın fiyatlarında son durum;

Altın fiyatlarında son durum

Altın, ABD ekonomisinde yavaşlama işaretlerine rağmen yatırımcıların risk iştahı getirisini değerlendirmesiyle yatay seyrederken gram altın tarafında yeni rekor kırıldı....

Altın, yatırımcıların ABD ekonomisinin güç kaybettiğine dair yeni işaretlere karşı risk iştahının getirilerini değerlerlendirmesiyle yatay seyretti.

Spot altın ons başına 1.915 dolar seviyesinden işlem görüyor. Gram altın tarafında ise sabah saatlerinde yeni rekor kırıldı. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın, 1.607 TL ile yeni tarihi zirvesini görmesi sonrası saat 10.15 itibariyle 1.605 TL seviyelerinden alıcı buluyor.

Nasdaq 100, teknoloji sektöründe teknoloji sektöründe yatırımcıları altın gibi güvenli varlıklardan uzaklaştıran daha yüksek getiri beklentiriyle yılın ilk yarısında şimdiye kadarki en iyi performasını kaydetti.

Bununla birlikte Cuma günü yayımlanan ABD verileri enflasyonun gevşediğine işaret ederek Fed’in faiz artış döngüsünde sona yaklaştığına dair iyimserliği artırdı.

Piyasalar birçok ekonomi genelinde açıklanacak imalat satın alma yöneticileri endekslerini takip edecek.

Bu verilerin merkez bankalarının enflasyonu kontrol altına aldığına dair daha fazla işaret sağlayabileceği değerlendiriliyor.

İşte saat 10.15 itibariyle son rakamlar...

Gram altın: bin 605 TL

Çeyrek altın: 2 bin 625 TL

Yarım altın: 5 bin 248 TL

Cumhuriyet altını: 10 bin 469 TL 

 BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum