Öğretmenlerin iller arası yer değiştirme başvuru tarihleri açıklandı;

Öğretmenlerin iller arası yer değiştirme başvuru tarihleri açıklandı

MEB, Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır derecede etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya İlleri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenlerin iller arası yer değiştirme başvuru tarihlerini açıkladı. Açıklamaya göre, öğretmenler Şanlıurfa’nın da dahil olduğu 22 il kapsamında iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunabilirler....

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır derecede etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan kadrolu öğretmenlerin iller arası yer değiştirme başvuru tarihlerini açıkladı.

Açıklamaya göre söz konusu depremlerden ağır etkilenen il ve ilçelerde öğretmen kadrolarında görev yapanlar, iller arası isteğe bağlı yer değişikliği işlemi için 5-7 Temmuz 2023 tarihleri arasında başvurularını yapabilecek. Atamalar ise, 10 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. 

MEB, yapılacak yer değişikliği işleminde öğretmenler İstanbul, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa ve Van olmak üzere 22 ilde yer alan eğitim kurumlarını tercih edebileceklerini bildirdi.

Söz konusu yer değişikliği işlemine ilişkin başvuru hakkından, bulundukları ilde herhangi bir süre görev yapma şartı aranmadan bütün öğretmenler faydalanabilecek. 

Başvuruda bulunacak adaylar, gerekli bilgilere MEB’in internet sitesi üzerinde ulaşabilirler.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum