Urfa’da girişimsel nöroloji uzmanı hizmet vermeye başladı;

Urfa’da girişimsel nöroloji uzmanı hizmet vermeye başladı

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Haliliye’deki ek hizmet binasında bulunan inme merkezinde Girişimsel Nöroloji Uzmanı Dr. Musa Temel hizmet vermeye başladı....

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Haliliye’deki ek hizmet binasında bulunan inme merkezinde felç hastalarına, endovasküler yeni nesil teknolojilerle, güncel ve kaliteli tedavi metotlarıyla hizmet veriliyor.

İnme merkezinde Girişimsel Nöroloji Uzmanı Dr. Musa Temel, hizmet vermeye başladı.

Beyin ve sinir sistemi hastalıklarının tanı ve tedavisinde son derece önemli bir rol oynayan Girişimsel Nöroloji, ileri teknolojiye sahip cihazlar sayesinde hastalara kesin teşhis ve tedavi imkânı sunuyor.

İnme hastalığı ile ilgili bilgi veren Uzman Dr.Musa Temel, hastalığın hemen olup biten bir şey olmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

“İnme sonrası hastalarımızın sıkı takip edilmesi, risk faktörlerinin kontrol altına alınması, tedavisinin düzenli takip edilmesi aynı zamandan bazı hastalarımıza gerekli botulinum toksin uygulamaları ve fizik tedavi destekleri de hastanemizde uygulanabilmektedir.”

İnme geçiren hastaların hızlı bir şekilde hastaneye getirilmesi gerektiğini ifade eden Temel, hastalara ilk 6 saat içerisinde müdahale edilirse daha iyi sonuçlar elde edilebildiğini söyledi.

İNME NEDİR?

İnme beyin damarlarına giden kan akışının aniden kesilmesine bağlı olarak gelişen, zihinsel ve fiziksel yeti kaybına neden olan serebrovasküler bir sağlık sorunu. Sağlık Bakanlığı verilerine göre inme yaşam kalitesini etkileyen hastalıklar içerisinde ilk sırada yer alıyor.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum