Coşkun: Başbağlar katliamı hukuki olarak aydınlatılamamış;

Coşkun: Başbağlar katliamı hukuki olarak aydınlatılamamış

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, 5 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan Başbağlar katliamını andığı açıklamasında, “Katliamın faillerinin kararlılık, titizlik ve ciddiyetle araştırılması, sadece gerçeklerin ortaya çıkması için değil, toplumsal barış ve adaletin tesis edilmesi için de elzemdir” dedi....

ŞANLIURFA - Başbağlar Katliamı, 5 Temmuz 1993’te Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar Köyü’nde PKK’lı teröristlerin 33 masum insanı kurşuna dizip ev ve cami ile birlikte yaktığı olay olarak bilinir.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, yaşanan katliamın yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yayımladı. 

Açıklamasında, “katliamın acısı yüreğimizi dağlamaya devam etmektedir” diyen Coşkun, “Başbağlar’da insanlık, vicdan, masumiyet katledilmiştir” ifadelerini kullandı.


COŞKUN: 1990’LI YILLARINDA TÜRKİYE KİTLESEL PROVOKASYON VE SİYASİ SUİKASTLARLA KAOSA İTİLDİ

Coşkun, 1990’lı yılları Türkiye’nin kitlesel provokasyon ve siyasi suikastlarla kaosa itildiği dönem olarak niteleyerek şunları söyledi: “Yüzyıllardır ruhumuza kök salan birlikte yaşama irademiz, düşmanlık ve nefret duygularıyla yok edilerek, milletin evlatları birbirine düşürülmek istenmiştir. Madımak Oteli provokasyonunun hemen ardından intikam görüntüsü verilerek Başbağlar’da yapılan katliam, aslında milletimiz ve ülkemiz üzerinde yıkıcı, kıyıcı oyunlar sahneleyen emperyalist tezgâhın deşifre olmuş özetidir.”


“ACILAR HEPİMİZİN, ACILARI BÖLÜP YARIŞTIRMAK DOĞRU DEĞİL”

Türkiye’nin yakın tarihinin acılarla dolu olduğunu ve acıları bölüp yarıştırmanın doğru olmadığını belirten Coşkun, “Ülkemizin yakın tarihi acılarla doludur ve bu acılar hepimizin acısıdır. Acıları bölüp yarıştırmak doğru olmadığı gibi, bunun üzerinden bir nefret ve şiddet dili geliştirmek, ülkemizin bütünlüğüne zarar vermektedir. Hangi gerekçeyle olursa olsun, bu katliamları savunmak, insanlık düşmanı terörizme destek vermek, arka çıkmaktır” diye konuştu.


“KATLİAM HUKUKİ OLARAK AYDINLATILAMAMIŞ, KATİLLER HAK ETTİKLERİ CEZAYA ÇARPTIRILMAMIŞ”

Katliamın üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen, failleri noktasında katliamın hukuki olarak aydınlatılamadığını ve katillerin hak ettikleri cezaya çarptırılmadığını savunan Coşkun, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Aradan 30 yıl geçmesine rağmen, failleri noktasında katliam hukuki olarak aydınlatılamamış, katilleri hak ettikleri cezaya çarptırılmamış, Katliamın acısı kalplerde yara olarak kalmıştır. Katliamın faillerinin kararlılık, titizlik ve ciddiyetle araştırılması, sadece gerçeklerin ortaya çıkması için değil, toplumsal barış ve adaletin tesis edilmesi için de elzemdir. Eğitim-Bir-Sen olarak, kardeşliği hedef alan zihniyetin karanlık, kirli ve kanlı yüzünü en zalim, en aşağılık şekilde ortaya koyan terörü unutmadık, unutmayacağız. Bu vesileyle, teröre kurban verdiğimiz tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor; Başbağlar başta olmak üzere, tüm katliamları ve terör eylemlerini lanetliyoruz”.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum