Bakanlık ‘ikinci el otomobil’ kararının detaylarını açıkladı!;

Bakanlık ‘ikinci el otomobil’ kararının detaylarını açıkladı!

İkinci el motorlu kara taşıtlarının üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlamasının yapılamaması hakkında yapılan yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenlemenin detaylarını paylaşan Ticaret Bakanlığı, ikinci el araçta yeni düzenlemenin 15 Temmuz'da yürürlüğe gireceğini, yönetmeliğe aykırı ilanlara 300 bin liraya kadar ceza uygulanacağını açıkladı....

Ticaret Bakanlığı, İkinci el araçların üretici veya distribütörce tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde fiyattan ilanla pazarlanmasına 2024'e kadar kısıtlama getirildi. Bu kapsamda karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Ticaret Bakanlığı yeni düzenlemenin detaylarını paylaştı. 

KARARIN DETAYLARI

Yapılan değişiklik ile ikinci el motorlu kara taşıtı satışına yönelik ilan verilmesine aracılık eden gerçek veya tüzel kişiler, bu karara aykırı ilan girişi yapanları ilan yayımlanmadan önce uyarmakla ve aykırı ilanlar ile ilan sahiplerine ilişkin tüm bilgileri Ticaret Bakanlığı'na iletmekle yükümlü olacak. Uyarma yükümlülüğü, ilan verene taşıtın üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatı bilgisini ve girişi yapılmak istenen ilan fiyatının bu yönetmeliğe aykırılık teşkil edeceği bilgisini içerecek.

Bakanlık, ikinci el motorlu kara taşıtlarının sınıfını, markasını, tipini, cinsini, model yılını ve aksesuar ve/veya donanım eklenmesi halinde, üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerine eklenebilecek azami tutar ve/veya oranı belirlemeye yetkili olacak. Yönetmelik 15 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe girecek.

300 BİN TL CEZASI VAR

Bakanlığın açıklamasında bu ilanları verenlere 300 bin TL ceza uygulanacağı ifade edildi. İşte karar metninin tamamı...

BİHA

 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum