Urfa’da kadınlara yönelik mesleki istihdama destek artıyor;

Urfa’da kadınlara yönelik mesleki istihdama destek artıyor

Karaköprü’deki Yaşam Sokağı Çarşısı'nda tahsis edilen alanda yaklaşık 200 kadının eğitim alıp istihdam edileceği bir eğitim merkezi kurulacak. Merkezde 17 atölye ve 4 ortak kullanım alanı bulunacak projenin maliyeti 7 milyon lira....

Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde, Karaköprü Belediyesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı iş birliğiyle kadın istihdamının arttırılmasına yönelik Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) projesi protokolü imzalandı.

Karaköprü Belediyesi tarafından Yaşam Sokağı Çarşısı'nda tahsis edilen alanda yaklaşık 200 kadının eğitim alıp istihdam edileceği bir eğitim merkezi kurulacak.   

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, 18 ay proje süresi olan “Akademi Şanlıurfa” projesine ait protokol, Şanlıurfa Valiliğinin himayelerinde imzalandı.

Şanlıurfa Valiliği toplantı salonunda düzenlenen protokolde konuşan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, “Akademi Şanlıurfa projesi, yerel dinamikleri harekete geçirerek sosyal sorunları gidermeyi, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımını sağlamayı, istihdam edilebilirliği artırmayı ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmayı hedefleyen SOGEP programı çerçevesinde değerlendirilmiş ve desteklenmeye hak kazanmıştır” dedi.

VALİ AYHAN: KADINLAR TOPLUMUN AYNASIDIR

Kadınların toplumda çok önemli yer tutması gerektiğinin altını çizen Vali Salih Ayhan, kadınların toplumun aynası olduklarını belirtti. Vali Ayhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kadınlarımızın güçlenmesi, kendini geliştirmesi bizler için büyük önem taşıyor.Bu projeyle de ilimizde kadın girişimciliğini desteklemeyi amaçlıyoruz. Akademi Şanlıurfa projesi kapsamında, Karaköprü Belediyesi tarafından tahsis edilen Yaşam Sokağı Çarşısı'nda bir eğitim merkezi kurulacak. Bu merkezde 17 adet atölye ve 4 adet ortak kullanım alanı bulunacak. Hedefimiz, 200 kadın girişimci adayının mesleki eğitim hizmeti almasını sağlamaktır. Ayrıca 20 mentorlük hizmeti sunulacak ve mesleki eğitim alıp kendi işini kuran 30 kadın girişimci yetiştirilecektir. Bunun yanı sıra, eğitim alan kadınların istihdam edilmesi için 120 kişilik bir hedef belirledik. Rabbim hepimizi muvaffak eylesin inşallah. Toplam bütçesi 7 Milyon TL olan ‘Akademi Şanlıurfa’ projesinin, 4 Milyon TL’sini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız karşılıyor. Eş finansman desteği de 3 Milyon TL olacak. Bu projeyle ilimizde kadın girişimciliği konusunda farkındalık oluşturacağız ve kadın girişimcilere destek sağlayarak onların güçlenmesine katkıda bulunacağız.”

BAYDİLLİ: KADINLAR İÇİN ÖN ÇALIŞMA YERİ OLACAK

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ise şunları söyledi:

“Şanlıurfalı kadınların gerek istihdamı gerek kalkınması gerekse kendi ayakları üzerinde durması adına Yaşam Sokağı’mızda bir eğitim merkezi kurulacak. Bu konuda, 200 kadının en iyi şekilde kendi iş yerlerini açmaları adına bir ön çalışma yeri olacak. Bundan dolayı öncelikle Şanlıurfa’nın Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olan ili olmasından kaynaklı; ilk öğretmen olan kadınların, annelerin eğitimli ve bilinçli olmaları çok önemli. Bu bilinçle birlikte yetiştireceği bireyler vatana millete hayırlı birer vatandaş olacaklardır. Bundan dolayı bilinçli kadınların yetişmesi ve ayakları üzerinde durması, Şanlıurfa’mızın kalkınması adına çok önemli. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür etmekle birlikte, Karaköprü Belediyesi olarak bu ortak paydada olmanın mutluluğunu ve memnuniyetini tekrar dile getirerek projemizin Şanlıurfa’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum”.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum