HRÜ’de milli sporcular yetişmeye devam ediyor;

HRÜ’de milli sporcular yetişmeye devam ediyor

Harran Üniversitesi (HRÜ) BESYO bünyesinde hem öğrenci hem de il genelinde yetenekli sporcular tespit edilip milli takım kadrosuna sporcu yetiştiriliyor....

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) milli sporcuların adresi oldu. BESYO sayesinde bugüne kadar çok sayıda Harran Üniversitesi öğrencisi ve Şanlıurfalı yetenekli sporcular yetiştirilip milli takımda yer alması sağlandı.

BESYO Müdürü Doç. Dr. Yakup Aktaş’ın koordinesinde kurulan takım; ilde, bölgede ve ülkemizde büyük başarılara imza atarak Türkiye Şampiyonasına kadar yükseldi.

ŞANLIURFA’LI SPORCULAR MİLLİ TAKIMA DAMGASINI VURDU

BESYO’nun destekleriyle yetiştirilen sporculardan daha önce 8 şimdi ise 3 sporcu olmak üzere toplam11 sporcu Milli Takıma kazandırıldı.

 Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yakup Aktaş, “Harran Üniversitesi ve Gençlik Spor Bakanlığı’nın başlattığı Şanlıurfa’da voleybol alt yapısı oluşturma projesinde şu ana kadar toplam 11 sporcumuz erkek milli takım gelişim kamplarına katıldı. Bu yıl da Şanlıurfa Valiliğimiz, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışarak İzmir’de yapılan Türkiye finallerine katılmayı başardık.

Milli Takım altyapısına bu sene seçilen sporcularımız M. Berzan Yazar, Ahmet Aktaş ve İbrahim Aslan Çiftçi isimli henüz kariyerlerinin başındaki üç sporcumuzu ve onları şampiyonalara en iyi şekilde hazırlayan antrenörlerimizi kutluyor, kariyerlerinde nice başarılar diliyorum. Bu uzun soluklu ve sabır isteyen süreçte desteğini bizden hiçbir zaman esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’na her türlü katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum