Urfa’daki kelaynaklardan 30 tanesi göç için doğaya bırakıldı;

Urfa’daki kelaynaklardan 30 tanesi göç için doğaya bırakıldı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesindeki üretim istasyonunda koruma altında tutulan kelaynaklardan 30 tanesi göç etmeleri için doğaya bırakıldı. Ayrıca göçe bırakılan 4 kelaynak kuşuna da GPRS takıldı....

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesindeki Kelaynak Üretim İstasyonu’nda koruma altında tutulan kelaynakların sayısı, son yıllardaki rekor üremeler ve bu yıl dünyaya gelen 57 yavru ile birlikte sayısı 334'e ulaştı.

İstasyondaki elaynaklardan 30 tanesi, Birecik Kaymakamı Kadir Duman’ın da katıldığı bir törenle göç etmeleri için doğaya bırakıldı.

Ayrıca göç etmeleri için doğaya bırakılan 4 kelaynak kuşuna da GPRS takıldı. 

Birecik Kaymakamlığı tarafından “Kelaynaklarımız Birecik  Semalarından Göçe Bırakıldı” başlığıyla yapılan sosyal medya paylaşımında şu ifadeler kullandı:

“Birecik Kelaynak Üretim İstasyonu’nda koruma altında tutulan ve son yıllardaki rekor üremeler ve bu yıl dünyaya gelen 57 yavru ile birlikte  sayısı 334'e ulaşan kelaynaklardan 30 tanesi, veteriner kontrolünden geçirilerek ayakları numaralandırılıp kanat ve gaga boyları ölçüldükten sonra göçe bırakıldı. Ayrıca GPRS takılan 4 kelaynak göçe bırakıldı.

GPRS takılan Birecik isimli  Kelaynak Kuşu Kaymakamımız Kadir Duman’ın ellerinde doğaya bırakıldı.”.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum