CHP Suriyelilerin geri dönmelerine ilişkin Meclis'e önerge verdi;

CHP Suriyelilerin geri dönmelerine ilişkin Meclis'e önerge verdi

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’ın da aralarında olduğu 23 milletvekili, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmeleri için Meclis’e önerge verdi. Önergede, Ürdün’deki Suriyeli sığınmacıların dönmesi için Ürdün ile Suriye’nin yaptığı görüşmelere dikkat çekildi....

Aralarında Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’ın da bulunduğu 23 CHP Milletvekili, Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri dönmeleri için TBMM’ye genel görüşme önergesi sundu.

CHP önergesinde, TBMM Genel Kurulu'nda bir genel görüşme açılması ve Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların dönüşü için Suriye yönetimiyle anlaşma yolunun ivedilikle masaya yatırılması gerektiği belirtildi.

Önergede, Beşar Esad başkanlığındaki Suriye Devleti ile anlaşmaya varılması gerektiği vurgulanırken, bu çerçevede Ürdün’deki Suriyeli sığınmacıların dönmesi için Ürdün ile Suriye devletlerinin yaptığı görüşmelere dikkat çekildi. 

Birkaç gün önce Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Suriye'nin başkenti Şam'a yaptığı resmi ziyarette Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir araya gelmişti. İkili görüşmede, Ürdün’deki Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri dönmeleri konusu ele alınmıştı.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum