Bilici: Koruyuc Aile Günü'nün amacı toplumsal farkındalığı arttırmaK;

Bilici: Koruyuc Aile Günü'nün amacı toplumsal farkındalığı arttırmaK

Her yıl 30 Haziran’da kutlanan Koruyucu Aile Günü, Kurban Bayramı’na denk gelmesi nedeniyle Şanlıurfa’da dün kutlandı. Etkinliğin iki amacın olduğunu ifade eden Şanlıurfa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici, “Çocuklarımız ve ailelerimizle bir araya gelmek, onları mutlu etmek. Öte yandan koruyucu aile hizmet modelimizin toplum tarafından görünürlüğünü arttırmak” dedi....

Her yıl 30 Haziran günü, Koruyucu Aile Günü olarak kutlanır. Ancak bu yıl Kurban Bayramı’na denk gelmesi nedeniyle kutlama etkinlikleri Şanlıurfa’da dün düzenlendi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile Şanlıurfa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici’nin katıldığı etkinlikte çocuklar ile koruyucu ailelerle bir araya gelindi.


BİLİCİ: İLK DÜŞÜNCEMİZ BİR AİLENİN YANINDA ÇOCUĞUN GELECEĞİNİ HAZıRLAMAYI SAĞLAMAKTIR

Konuyla ilgili BİHA’ya konuşan Şanlıurfa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici, koruyucu aile modelinden bahsetti ve şunları söyledi: 

“Koruyucu aile modelimiz, devletin korunması altında olup gönüllü veya cüz’i bir ücret karşılığında çocuklara bakan ailelerimizden ibarettir. Yani, ailelerimiz gelir müracaat eder, ‘18 yaşına kadar devletin korumasında olan bu çocuğa ben bakayım, onun geleceğe hazırlanmasını ben üstleneyim’ der. Bizim de 3-5 ay devam eden bir inceleme ve araştırmamız olur. Belli birtakım standartları olan araştırmalardır, bunlar. Eğer bunun neticesinde bir olumsuzluk ortaya çıkmazsa, aileye çocuğun teslimini yapıyoruz ve aile yanında iken düzenli takiplerini yapıyoruz. Hiçbir zaman hiçbir çocuğu koruma altına almak birinci hedefimiz değil. Ama koruma altına almak zorunda olduklarımızı da, olabildiğince erken bir şekilde bir aile bulup ona teslim etmek, bir ailenin yanında çocuğun geleceğini hazırlamayı sağlamaktır. Koruyucu aile modelimiz bunlardan biridir.”


“DEVLET KORUMASI ALTINA ALMAMIZ GEREKİYORSA, MAHKEME KARARIYLA ALIYORUZ”

Koruyucu ailelere verilen çocukların daha çok ihmal mağduru veya istismar mağduru olmuş ya da ailesi tarafından şiddete maruz kalmış çocuklar olduğunu belirten Bilici, şöyle konuştu: “Değişik sebeplerle çocuklar bize gelir. Biz çocuğun koruma altına alınması gerektiğiyle ilgili bir inceleme, bir araştırma yaparız. Ailesinde, çevresinde, çocukla ilgili yaptığımız görüşmelerde eğer çocuğu devlet koruması altına almamız gerekiyorsa, mahkeme kararıyla alıyoruz. Ama çocuk koruma altına alındığı andan itibaren ilk düşüncemiz, çocuğa düzgün bir aile bulmaktır.”

Bilici, koruma altına alınacağı çocuğun da koruyucu ailenin tercihi olduğunu kaydederek,  “Yaş ve cinsiyeti aile tercih ediyor. O yaş ve cinsiyete uygun çocuk varsa, aile de uygunsa, o süreç yavaş yavaş işletilir. En sonunda da çocuk aileye teslim edilir” dedi.


“ETKİNLİĞİN İKİ AMACI VARDI”

Koruyucu Aile Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe ilişkin olarak da, etkinliğin iki amacı olduğunun altını çizen Bilici, “Etkinliğin iki amacı vardı. Çocuklarımız ve ailelerimizle bir akşam yemeğinde bir araya gelmek, keyifli bir zaman geçirmek, çocuklarımızı mutlu etmek, ailelerimizi mutlu ve onure etmek. Öte yandan,  bu koruyucu aile hizmet modelimizin toplum tarafından görünürlüğünü arttırmak, farkındalığını arttırarak daha fazla uygun insanın bize müracaatını sağlamaya yinelik bir faaliyetti” ifadelerini kullandı. 

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum