Haliliye’de boşaltılan binalar yağmalanıyor;

Haliliye’de boşaltılan binalar yağmalanıyor

Haliliye’de depremden etkilenen orta, ağır hasarlı ve acil yıkılacak durumdaki binalar metruk yapılar haline geldi. Hasarlı olduğu için boşaltılan binalara dadanan hırsızların operasyonu saatlerce sürüyor. Çevredekiler hem gürültüden rahatsız oluyor hem de binanın demiri, kapısı ve penceresi gibi eşyaları söküldüğü için yıkılacağı endişesi taşıyor....

Haliliye ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesinde acil yıkım kararı alınan binalar ile ağır ve orta hasar verildiği için tahliye edilen binalara bu kez hırsızlar dadandı.

Binalar adeta yağmalanırken, bu durum mahalle sakinlerini de tedirgin ediyor.

Hırsızlar artık gece karanlığını da beklemiyor, güpegündüz dairlere giriyor. Hırsızların hedefinde ise dairelerin kalorifer petekleri, su sayaçları, musluk, klima motoru, güneş enerji panelleri ve çelik dış kapı gibi söküp hurdacılara satabilecekleri eşyalar var.

BU KEZ GÜNEŞ ENERJİ PANELİNİ ÇALDILAR

Atatürk Bulvarı üzerinde Agan Apartmanında gündüz vaktindeki hırsızlık pes dedirtti.

Sabah saatlerinde 8 katlı binaya giren hırsızlar gözünü güneş enerji paneli dikti.

Paneli söken hırsızlar binanın çatısından aşağı atıp götürdü. O anlar bir mahalle sakini tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Çevredekiler hem çıkan gürültüden rahatsız oluyor, hem de binanın demiri, kapısı ve penceresi gibi eşyaları söküldüğü için yıkılacağı endişesi taşıyor.

BİHA

 

 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum