Meclis yoğun bir haftaya giriyor: İşte gündem başlıkları;

Meclis yoğun bir haftaya giriyor: İşte gündem başlıkları

TBMM’de bu hafta, en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılması ve emeklilere verilen yüzde 25'lik zam görüşülecek....

Memur ve emekli zammı, konut kirasında tavan artış oranının süre uzatımı ve ek bütçe. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bu hafta milyonları yakından ilgilendiren düzenlemeler için mesai yapacak.

11 Haziran Salı günü toplanacak Genel Kurul’da Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçen torba teklif görüşecek. O kanun ile en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükselecek. Memurlara 8 bin 77 liralık seyyanen zam da paket içerisinde bulunuyor.

Torba kanuna komisyonda eklenen madde ile emekli maaşına yüzde 25 zam yapıldı. Bu zam oranı ile kök aylığı 7 bin 500 liranın altında olan emeklilerin maaşları 7 bin 500 liraya yükselecek. Emekli zammı, dul ve yetim aylıklarına da etki edecek. Kanunun bu hafta Meclis’ten geçmesi halinde SSK ve BAĞ-KUR emeklileri bu ay zamlı maaş alacaklar.

KONUT KİRALARININ ARTIŞ ORANINDAKİ YÜZDE 25’LİK ÜST SINIR


Konut kiralarının artış oranındaki yüzde 25’lik üst sınırın süresi 1 Temmuz itibariyle dolmuştu. Bu sürenin 1 Temmuz 2024’e uzatılması da Genel Kurul’da görüşülecek. Öte yandan 31 Temmuz 2023’e kadar koronavirüs izninde olan hükümlülerin cezaevine geri dönmemelerini sağlayacak yasa da hüküm altına alınacak.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum