Urfa'da sendika başkanından memur zammına tepki;

Urfa'da sendika başkanından memur zammına tepki

Emekli memur maaşlarına yapılan yüzde 25'lik zam oranını "Hakarettir" sözüyle eleştiren Emekli Memur-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet İmre "Hayal kırıklığına uğradık. Toplum arasına girmeye yüzümüz kalmadı... Emekliye çelme takmanın ne olduğunu yerel seçimlerde görecek Cumhur ittifakı" diyerek iktidara seslendi. Seyyanen 8 bin TL verilmesini talep etti....

ŞANLIURFA- Emekli Memur-Sen Şanlıurfa Şube Başkanlığı'nca memur emeklilerine yönelik yapılan yüzde 25'lik zam oranına dair yazılı basın açıklaması yapıldı. 

"El mi yaman bey mi yaman?" başlığı altında yapılan açıklamada, zam oranının yetersiz olduğuna dair eleştiriler yer aldı. Sivil toplum kuruluşlarının partiler üstü demokrasinin vazgeçilmez unsurlarını olduğunu ve görevlerinin üyelerinin hakkını korumak olduğunu söyleyen Sendika Şube Başkanı Mehmet İmre "Doğruya doğru, yanlışa yanlış demek fert ve toplumlar için erdemliktir. Ülkemizin hastalıkla, depremle, sel ve yel ile neler çektiğini biliyoruz. Acı hepimizindir. Yönetenlerin yönetilenlere karşı adil olması devletin asıl görevidir. Sendikaların görevi üyelerinin hakkını korumak ve kollamaktır. 22 yıldır iktidarda olan AK Parti hep zaferle elde ediyorsa sessiz kahramanlar sayesindedir. Seçimler oldu, zaferler elde edildi, vaatler verildi. Ancak maaş zamlarında hayal kırıklığına uğradık. Toplum arasına girmeye yüzümüz kalmadı. Devlet kaynakları varsa herkese eşit miktarda verilmeli, paylaşımda adaletsizlik olursa huzursuzluk olur" dedi.

"RÖVANŞINI YEREL SEÇİMLERDE ALACAĞIZ!"

Yapılan yüzde 25'lik maaş zam oranını hakaret olarak değerlendiren Sendika Başkanı İmre iktidara şu sözlerle seslendi:

"Bilhassa memur emeklisine reva görülen %25'lik zam emekli memura en büyük hakarettir. Kimine kepçeyle kimine kaşıkla vermek eleştirdiğimiz CHP zihniyetine rahmet okutuyor. Ey! Memur-Sen neredesin? Çalışan memura seyyanen 8 bin TL verilirken, olması için çaba gösterilirken emekli memur için bu çabayı görmedik. Üvey evlat muamelesi gördük. İktidar ise nasıl olsa seçimler bitti diyebilir. Emekliler çantada keklik değil, yerel seçimler geliyor. Tüm emekliler bunun rövanşını alacaklar. El mi yaman bey mi yaman göreceğiz. Emekli memuru Bağ-Kur'lu emekliden daha düşük maaş vermek tutulur yenilir gibi değil. Emekliye çelme takmanın ne olduğunu yerel seçimlerde görecek Cumhur ittifakı... 2. Tur seçimleri mağdur, mazlum, gariban emekli oylarıyla kazanıldığını unutup emekliyi atıl duruma getirenlere hakkımızı helal etmiyoruz...Köy muhtarı tarım sigortalılarla aynı kategoride saymak emekliyi yaralamıştır. Ey! İktidar daha fırsat elde iken, emekliye reva görülen %25'lik zamma gasp edilen hakkımız 8 bin TL seyyanen zammı acilen verin... Yapılan haksızlığı şiddetle kınıyor, rövanşını tüm emekliler olarak yerel seçimlerde sandıkta alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum