HDP Şanlıurfa İl Teşkilatı’ndan Viranşehir’deki gözaltılara ilişkin açıklama;

HDP Şanlıurfa İl Teşkilatı’ndan Viranşehir’deki gözaltılara ilişkin açıklama

HDP Şanlıurfa İl Teşkilatı, Viranşehir’de elektrik kesintileri nedeniyle yol kapatıp DEDAŞ'ı protesto ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan çiftçilerin gözaltı sürelerinin uzaltılmasına ilişkin düzenlediği basın açıklamasında, ”Yapılan hukuksuzluğu şiddetle kınıyoruz, gözaltına alınan yurttaşlarımızı derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” ifadelerine yer verildi....

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa İl Teşkilatı, Viranşehir’de 9 Temmuz’da elektrik kesintisi nedeniyle  yol kapatıp DEDAŞ'ın protesto ettikleri için gözaltına alınan çiftçilerin gözaltı sürelerinin uzatılmasına ilişkin Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) il binası önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya HDP Şanlıurfa milletvekilleri Ferit Şenyaşar, Dilan Kunt Ayan İl Eş Başkanı Ahmet Atış ve partililer katıldı.

Açıklamayı grup adına HDP İl Eş Başkanı Ahmet Atış yaptı.

Atış, gözaltına alınan 21 kişinin gözaltı sürelerini keyfi davranılarak, uzatılğını ileri sürdü.

DEDAŞ’ın borcu olmamasına rağmen çiftçilerin elektriğini kestiğini iddia eden Atış, şunları kaydetti:

“AKP 2013 yılına kadar bütün kurumları özelleştirerek, özellikle bu arkamızda olan kurumu Urfa halklarının başına bela etmiştir. Bu şehir tarım şehridir. Bugün elektrik olmasa suda olmaz. Su olmazsa tarım da yetişmeyecek. 3 gün önce bu şirketin yapyığı hukuksuzluğu Viranşehir halkı protesto etmesi gerekçesiyle 21 yurttaş gözaltına alınmıştır. Ve iktidarın güdümünde olan bu yargı keyfi davranarak, 21 kişinin gözaltı süresini 1 gün uzatmıştır. Bugün eğer tarım şehri olan ilimizde her gün yüzlerce, bincelerce yurttaşımız farklı illere gidiyor ve tarım işçiliği yapıyor. Maalesef bazen de yollarda kaza yaparak yaşamını yitiriyor. Bu AKP’nin bölgeye uyguladığı politikadır. “

“HUKUKSUZLUKTAN DERHAL VAZGEÇİN”

“Bu nedenle yapılan hukuksuzluğu şiddetle kınıyoruz, gözaltına alınan yurttaşlarımızı derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.” diyen Atış, “Biz diyoriz ki, bu hukuksuzluktan derhal vazgeçin. 21 yurttaşımızı hukuksuzca, keyfi aynı zamanda gözaltı sırasında işkence yaparak gözaltına almak hukuka ve insanlığa aykırıdır.  Urfa halklarına en ufak bir hukuksuzlukta HDP’yi, DBP’yi ve Yeşil Sol Parti’yi karşılarında göreceklerdir. “ diye konuştu.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum