Bakan Koca’dan ‘sıcak çarpması’ uyarısı;

Bakan Koca’dan ‘sıcak çarpması’ uyarısı

Son günlerde güneş Şanlıurfa’yı adeta yakıp kavurdu. Temmuz ayıyla kentte etkisini iyice artıran sıcaklıklar, ‘sıcak çarpması’ riskini de beraberinde getirdi. Ciddi sonuçlar doğurabilen sıcak çarpmasıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da uyarı geldi. Koca, sıcak çarpmasına karşı yaşlı, çocuk ve kronik rahatsızlıkları olanlara, sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı....

Türkiye’de son yılların en sıcak yaz mevsimi yaşanıyor. Ülke genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkarken bunaltıcı sıcaklıkların yaşandığı, zaman zaman termometrelerin 50 derecelere ulaştığı Şanlıurfa’da, temmuz ayında hava sıcaklığı rekor kırdı.

Kentte etkisini arttıran sıcaklıklar, sıcak çarpması riskini de beraberinde getirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla sıcak çarpmalarına karşı uyarıda bulundu.

Bakan Koca, paylaşımında, sıcak çarpmasının, vücut sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı, "hipertermi" olarak da bilinen ciddi bir klinik durum olduğuna dikkati çekerek, "Yaşlılar ve çocuklar, diyabet hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, astım gibi kronik rahatsızlıkları olanlar sıcak çarpması için yüksek risk grubundadır. Bu gruptakilerin gün içinde sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

BİHA

 

 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum