Said-i Nursi'nin kemiklerinin Urfa'ya getirilmesi talep edildi;

Said-i Nursi'nin kemiklerinin Urfa'ya getirilmesi talep edildi

Bediüzzaman Said-i Nursi’nin Urfa’da ilk defnedildiği mezarından çıkarılıp bilinmeyen bir yere götürülmesinin yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Nursi’nin kemiklerinin getirilip Urfa’daki mezarına defnedilmesi istendi....

ŞANLIURFA - Bediüzzaman Said-i Nursi 23 Mart 1960 tarihinde hayatını kaybettiği Urfa’da defnedildi.

Dergâh Camiisi olarak bilinen Mevlid-i Halil Camiisinin avlusunda denfedilen Nursi’nin naaşı, 12 Temmuz 1960’ta 27 Mayıs Darbesi hükümeti tarafından mezarından çıkarılarak bilinmeyen bir yere götürüldü.

Urfa’da aralarında STK temsilcileri, hukukçu ve yazarların bulunduğu bir grup, bugün Bediüzzaman Said-i Nursi’nin Urfa’da ilk defnedildiği mezarından çıkarılıp bilinmeyen bir yere götürülmesinin yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Nursi’nin ilk denfedildiği yer olan Mevlid-i Halil Camiisinin avlusunda açıklamaya katılan grup adına Şanlıurfa Barosu avukatlarından Nurullah Küçükoğlu konuştu.


KÜÇÜKOĞLU: BU ZULMÜN SONA ERMESİ İÇİN KEMİKLERİNİN BURAYA GETİRİLİP DEFNEDİLMESİNİ İSTİYORUZ

Said-i Nursi’nin hiçbir şekilde Urfa’yı terk etmediğine dikkat çeken Küçükoğlu, Nursi’nin Urfa’da defnedilmesine dair vasiyeti olduğunu belirterek, “Bütün dünyanın gözü önünde buraya defnedilmiş. Hem İslam Hukuku’na göre hem de Medeni Hukuku’a göre en son verilen vasiyet geçerlidir. Dolayısıyla en son vasiyetinde, kendisi bilerek ve isteyerek ölüm döşeğinde buraya gelmiştir. Hem İslam Hukuku’na göre hem Medeni Hukuk’a göre hem de insanlığa göre bu zulmün bir an önce sona ermesi için kemiklerinin buraya getirilip defnedilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Avukat Küçükoğlu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un 2014 yılında Urfa’da konuyla ilgili yaptığı konuşmada kullandığı “Rahmetli Said Nursi Hazretleri'nin mezarı, yıllardır takip ettiğimiz bir meseledir. İnşallah kemiklerinin buraya getirilmesi ve gerçekten burada güzel bir mezarının yapılması mümkün olur” sözlerini hatırlatarak, “Urfa Barosu olarak biz buradan Numan Kurtulmuş’a açık bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Çünkü 2014 yılında Urfa’ya geldiğinde açık bir söz vermişti. Aralarında 9 yıl geçti bu sözün gereği yerine getirilmedi. Biz bu saatten sonra en azından bu sözün yerine getirilmesi için insiyatif alması gerektiğini kendisine hatırlatıyoruz. Urfa Barosu olarak bu hukuksuzluğa karşı sonuna karşı mücadaele etmeye devam edeceğiz” dedi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum