Urfa Vekillerinden eğitim talepleri için Bakan'a ziyaret!;

Urfa Vekillerinden eğitim talepleri için Bakan'a ziyaret!

Şanlıurfa AK Parti Milletvekilleri Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i ziyaret ederek kentin eğitim alanındaki eksiklerini dile getirip, yapılabilecekler konusunda destek istedi. Talepler arasında; 10 bin öğretmen ataması, dezavantajlı bölgedeki öğretmenlere tazminat hakkı, öğretmenlere maksimum hizmet puanı talebi, derslik sayısının artırılması, tarım işçisi çocukların eğitimi ile ilgili iyileştirme hususları yer aldı....

ANKARA- AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Abdülkadir Emin Önen, Cevahir Asuman Yazmacı, Mehmet Ali Cevheri, Prof. Dr. Abdurrahim Dusak, Hikmet Başak ve İbrahim Eyyüpoğlu Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i TBMM’deki makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yazmacı, sosyal medya hesabından ziyaretle ilgili detayları paylaştı.

VEKİL YAZMACI TALEPLERİ AKTARDI

Şanlıurfa’nın eğitim alanındaki beklentilerini ve sıkıntılarını dile getirdiklerini ifade eden Vekil Yazmacı, şunları kaydetti:

“EYT ve 3600 gösterge ile emeklilik sürecinin hızlanması ile genel öğretmen açığı meydana geldiğinden, ilimizdeki öğretmen sayısının arttırılmasını istedik. Şanlıurfa'mıza 10 bin civarında yeni öğretmen ataması yapılmasını bekliyoruz. Ayrıca mevcutta görevli ve ileride görev yapacak öğretmenlerimizi de unutmadık. Dezavantajlı bölgelerde görev yapan öğretmenlere tazminat ödemesinin yapılması gerektiğini dile getirdik. İl genelindeki okulların fiziki şartlarından da bahsettiğimiz ziyarette okul sayılarının arttırılarak, derslik başına düşen öğrenci ortalamasını da daha iyi seviyelere çekmemiz gerektiğini dile getirdik.  Yeni okulların yanı sıra Çok Amaçlı Salon, Halı Saha, Kütüphane sayılarının da arttırılması, Şanlıurfalı gençlerimizin daha iyi eğitime kavuşmasını ve bilgiyle kendilerini donatmasını sağlayacaktır.”

Öğretmenlere maksimum hizmet puanı talebi

Vekil Yazmacı, asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası etkilenen 11 il içerisinde bulunan Şanlıurfa’da da öğretmenlere “maksimum hizmet puanı” verilmesi hususunda taleplerini dile getirdiklerini belirtti.

Deprem bölgesi illerinin kapsamı daraltılarak Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine eklenen Geçici 9'uncu madde ile maksimum hizmet puanı tanınmasına karar verilen Hatay, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Gaziantep illerine Şanlıurfa’nın da eklenmesini istediklerini anlatan Vekil Yazmacı, Uzman Öğretmenlik kariyer basamağına geçiş için 10 yıllık hizmet şartının 5 yıla düşürülmesi hususunu da Bakan Tekin’e aktardı.

Tarım işçisi öğrenciler konuşuldu

Vekil Yazmacı, tarımsal üretim alanında önemli bir kent olan Şanlıurfa’daki mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının da yeterli düzeyde eğitim imkanlarından faydalanması gerektiğinin altını çizerek “Velilerin bilinçlendirilmesi noktasında seminerlerin düzenlenmesi veya Velileri ile birlikte giden öğrencilerin bulundukları bölgelerde eğitimlerine devam etmelerinin sağlanması hususlarında Sayın Bakanımıza taleplerimizi ilettik” dedi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum