HRÜ’de kalp çarpıntısı tedavisi güncel teknolojik yöntemler ile yapılıyor;

HRÜ’de kalp çarpıntısı tedavisi güncel teknolojik yöntemler ile yapılıyor

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Aritmi Merkezinde kalp çarpıntılarının tedavisi güncel teknolojiler kullanılarak yapılıyor....

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi hastalara daha iyi ve hızlı sağlık hizmeti sunmak için yenilenmeye, gelişmeye devam ediyor.


Kardiyoloji Anabilim Dalı Aritmi Merkezinde kalp çarpıntılarının tedavisi güncel teknolojiler kullanılarak yapılıyor. Kardiyoloji bünyesindeki katater laboratuvarlarında 4 yıldır aktif bir biçimde ritim bozukluklarının tedavisine yönelik olarak elektrofizyolojik çalışmalar (EPS/Ablasyon) ve çarpıntı odaklarının yakılması işlemleri başarıyla gerçekleştiriliyor.


Kardiyoloji Anabilim Dalı Aritmi Merkezi sorumlusu Prof. Dr. İbrahim Halil Altıparmak, özellikle kalp çarpıntıları tedavilerinde güncel teknolojik yöntemlerden yararlandıklarına dikkat çekerken, 2022 yılında toplam 52 hastaya EPS/Ablasyon işlemi uygulandığını ve 2023 yılının ilk 6 ayında bu rakamın 42’yi bulduğunu dile getirdi.  


Prof. Dr. İbrahim Halil Altıparmak, konuyla ilgili şunları kaydetti:



“Son 1 yıldır en sık ritim bozukluğu olan Atriyal Fibrilasyon işlemlerine yönelik dondurarak yakma işlemleri yapılmaktadır. Şanlıurfa’nın tek aritmi merkezi olan hastanemizde haziran 2023'den itibaren de ritim bozukluklarının 'Üç Boyutlu Haritalama' yapılarak, daha kompleks ve zor ritim bozukluklarının yakılarak tedavisi işlemlerine başlamış bulunmaktayız.Her yıl ortalama 200 kadar hastada kalp pili işlemleri yapılmaktadır. Kliniğimizde tek, çift ve üç kablolu kalp pili implantasyonlarına ek olarak, daha önce takılmış kalp piline bağlı gelişmiş çeşitli pil problemlerinin çözümlenmesi, enfekte veya fonksiyon dışı kalp pili sistemlerinin çıkarılarak yenilerinin implantasyonları gibi her türlü pil işlemleri ve takipleri de yapılmaktadır.”

Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Demirbağ  ise, Kardiyoloji Aritmi Merkezinin faaliyetlerini yürüten Prof. Dr. İbrahim Halil Altıparmak ve Doç. Dr. Mustafa Beğenç Taşcanov’dan oluşan aritmi ekibinin başarılı çalışmaları ile aritmi alanında Şanlıurfa ve çevresinde önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade etti.  


Prof. Dr. Demirbağ, kliniğin sağlık hizmetlerinin sürdürülmesi için desteklerini esirgemeyen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu başta olmak üzere  Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Çiftçi, Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan’a ve emeği geçen kardiyoloji ekibi çalışanlarına teşekkür etti.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum