Kurban Bayramı'nın acı bilançosu belli oldu;

Kurban Bayramı'nın acı bilançosu belli oldu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinde ülke genelinde 6 bin 903 trafik kazasının yaşandığını, bu kazalarda 110 kişinin hayatını kaybettiğini ve 12 bin 393 kişinin yaralandığını açıkladı....

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,  9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca meydana gelen kazalar ve can kayıpları ile ilgili sosyal medya hesabından  açıklamada bulundu.

Bakan Yerlikaya, aşırı hızın trafik kazalarına yol açan nedenler arasında ilk sırada yer aldığını belirterek, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“24 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasındaki 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca ülkemiz genelinde;

6 bin 903 kaza meydana geldi.

Yaptığımız bilimsel araştırmaya göre bu tatil boyunca trafik kazalarına yol açan nedenler arasında İlk 3 sırada; üzde 37,3 aşırı hız, yüzde 14,5 geçiş önceliğine uymamak ve yüzde 12,4 şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak geliyor

9 günlük bayram tatilinde meydana gelen trafik kazalarında maalesef

110 vatandaşımız hayatını kaybetti, 12 bin 393 vatandaşımız yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Lütfen, sevdiklerinizin gözünü yolda bırakmamak için trafik kurallarına uyalım. Aşırı hız sizi sevdiklerinize daha hızlı kavuşturmaz.”

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum