Urfa’da Hz. Mevlâna vuslatının 750’inci yıl dönümünde anıldı;

Urfa’da Hz. Mevlâna vuslatının 750’inci yıl dönümünde anıldı

Hz. Mevlana Celâleddîn-î Rûmî'yi 750'inci vuslat yıldönümü etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından anma programı düzenlendi. Ellerin semaya açıldığı gecede Semazenler aşk ile döndü. Başkan Beyazgül, Hz. Mevlana’nın Anadolu’yu Anadolu yapan önemli isimlerden birİ olduğunu söyledi....

Mevlana, 750. Vuslat Yıl Dönümünde Şanlıurfa’da düzenlenen programlarla anıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen geceye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 Balıklıgöl platosunda gerçekleşen programda Konya Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Musikisi Konseri ve Sema Ayini şerifi gerçekleştirildi. Ellerin semaya açıldığı gecede Semazenler aşk ile döndü.

 BAŞKAN BEYAZGÜL: ANADOLU’NUN HAMURUNU YOĞURAN MEVLANADIR

 Mevlana’nın fikirlerinin Anadolu topraklarında 750 yıl geçmesine rağmen hala canlılığını koruduğunu anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Bundan sonra her hafta farklı vatandaşlarımız için farklı bir etkinlik düzenleyeceğiz. Hz Mevlana aradan 750 yıl geçmesine rağmen ama hala canlı, müziğiyle, fikriyle Anadolu topraklarını etkiliyor. Aslında Hz. Mevlana Anadolu’yu Anadolu yapan, Anadolu’nun hamurunu yoğuran en önemli isimlerden biridir’’ dedi.

 BAŞKAN BEYAZGÜL: ŞANLIURFA, MASALIMSI BİR ŞEHİR OLDU

 Şanlıurfa’nın tarihi sülietini ortaya çıkarmak için çaba gösterdiklerini anlatan Başkan Beyazgül, ‘’Canla, başla ve gayretle sizlere hizmet ediyoruz. Hizmetlerimize devam edeceğiz. Şanlıurfa o kadar değişti ki yer yer rengarenk, cıvıl cıvıl, şu ana kadar 2 bin 500 kamulaştırma yaptık. Betonerme yapıları yıktık, şehrin tarihi sülietini ortaya çıkardık. Kamulaştırılan alanlara parklar, çay bahçeleri yaparak adeta kent masalımsı bir şehir oldu. Kızılay, Kızılkoyun, Belediye çay bahçesi ayrı bir renk, tarihi kalenin arkası ayrı bir şekilde düzenleniyor. Tarihi çarşıların yer aldığı bölgede ulaşımı ücretsiz yaptık. Belediye tesislerinde çaylar 3 lira, yine halk ekmeğimizde 3 liradan satışa sunuluyor. 4 yılda 1150 faaliyet gerçekleştirdik’’ şeklinde konuştu. 

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum