Başkan Coşkun'dan tepki: CHP öğretmenlerin mağduriyetine kapı araladı!;

Başkan Coşkun'dan tepki: CHP öğretmenlerin mağduriyetine kapı araladı!

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, CHP’nin Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptali istemiyle açtığı davada Anayasa Mahkemesi'nin kararı ile ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamada CHP'yi sert bir şekilde eleştiren Başkan Coşkun "Bu iptal kararıyla yeni mağduriyetlere kapı aralanmış oldu" dedi....

ŞANLIURFA- Anayasa Mahkemesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun -aralarında kariyer basamaklarında ilerlemeye ilişkin usul ve esasların yönetmelikle düzenleneceğine dair madde olmak üzere- bir kısım maddesinin iptaline karar verdi. Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun da iptal kararı sonrası davayı açan CHP'yi  sert bir şekilde eleştirdi. 

İptal kararı ile uzman, başöğretmenlik sınavı ve süreci çıkmaza girdiğine dikkat çeken Başkan Coşkun "Öğretmenlik ve uzman öğretmenlikte geçmiş sayılan süreler, eğitim programı, yazılı sınava ilişkin usul ve esaslar gibi konular yönetmelikle düzenlendiği için uzman ve başöğretmenlik sınavı ve süreci çıkmaza girmiş oldu. Kariyer basamaklarına ilişkin ilk düzenlemeye karşı yine CHP tarafından açılan davada 2008 yılında verilen iptal kararıyla oluşan kaos, keşmekeş, mağduriyet ve hak kayıpları, 15yıl sonra yine CHP eliyle öğretmenlerin karşısına çıkmış oldu" dedi.

"YENİ MAĞDURİYETLERE KAPI ARALANDI"

Başkan Coşkun karar ile yeni mağduriyetler yaşanacağını belirterek CHP'yi şu sözlerle eleştirdi:

"Ne yazık ki sorumsuzca açılan iptal davasında, öğretmenler yönünden hak kayıpları oluşturacağı gözetmeden gelişigüzel dava konusu edilen hükümler için verilen bu iptal kararıyla yeni mağduriyetlere kapı aralanmış oldu.

2006 yılında yine CHP’nin açtığı iptal davası sonrasında kariyer basamakları düzenlemesinin iptal edilmesi, on binlerce öğretmeni mağdur etmişken, hatalarının ve yanlışlarının sonuçlarıyla hiçbir zaman yüzleşmemiş, yüzleşmek zorunda kalmamış sorumsuz zihniyet tarafından Öğretmenlik Meslek Kanununun iptal istemiyle yine Anayasa Mahkemesi’ne taşınmasının yükü öğretmenlerin omuzlarına bindirilmiştir.

Öğretmenlerimiz, ana muhalefet partisinin sorumsuz ve sorunlu eylemlerinin sonuçlarına katlanmak zorunda bırakılmamalıdır. İptal kararının yürürlüğe gireceği güne kadar var olan hukuki durum ve kazanılmış haklar korunmalı; hâlihazırda devam etmekte olan 2023 yılı kariyer basamakları ilerleme süreci öğretmenlerimizim haklı beklentileri ve idari istikrar, hukuk güvenliği ilkeleri ekseninde sürdürülmelidir."

"YENİ YASAL DÜZENLEME YAPILMALI"

İktidara çağrıda bulunan Başkan Coşkun "Siyasi irade vakit kaybetmeksizin Anayasa Mahkemesinin kararına göstereceği gerekçeleri esas alarak yeni bir yasal düzenleme yapmalıdır. Millî Eğitim Bakanlığına düşen görev ise mevcut kariyer basamakları ilerleme sürecini hızlandırarak nihayete erdirmektir. Bu çerçevede, öğretmen kadrosuna yapılacak atamalarda, sadece Kamu Personel Seçme Sınavı puan üstünlüğünün esas alınması ilkesi benimsenmeli, mülakat kaldırılmalıdır. Her ne kadar Anayasa Mahkemesi’nde açılan iptal davasında uzman/başöğretmenlik yazılı sınavının iptali istenilmemiş; mahkeme bu konuda bir hüküm kurmamış ise de kariyer basamaklarında ilerleme, sadece öğretmenlikteki hizmet süresine dayalı olmalı, kariyer basamakları sınavı kaldırılarak öğretmenlikte 5 yılını tamamlamış olanlar uzman öğretmen, 10 yılını tamamlamış olanlar başöğretmen unvanı alabilmelidir" ifadelerini kullandı. 

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum