Şanlıurfa'da 15 Temmuz toplantısı düzenlendi;

Şanlıurfa'da 15 Temmuz toplantısı düzenlendi

Şanlıurfa Valiliği başkanlığında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, " Rabbim böylesi karanlık günleri bu millete bir daha yaşatmasın. " dedi. Ayrıca Vali Ayhan, Şanlıurfalıları kentte düzenlenecek 15 Temmuz etkinliklerine davet etti....

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle düzenlenen program kapsamında, Şanlıurfa Valiliğinde bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulacan, İl Jandarma Komutanı Mücahit Avkıran Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, Şanlıurfa Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan ile basın mensupları katıldı.

AYHAN: DEMOKRASİ ZAFERİMİZİN GURURUNU YAŞIYORUZ

Burada açıklamaya yapan Vali Ayhan, 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin, aziz milletin inancıyla destansı bir şekilde önlenmesinin yedinci yılına eriştiğini kaydetti.

Ayhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Gün; iradeye, demokrasiye sahip çıkma günüdür.” diyerek meydanları boş bırakmayan, istiklal ve istikbaline sahip çıkma konusunda sarsılmaz bir inançla kararlılığını ortaya koyan aziz milletimizle birlikte demokrasi zaferimizin gururunu yaşıyoruz.

Semalarımızda şanıyla, şerefiyle dalgalanan nazlı bayrağımızın himayesinde ebediyete dek hürriyet içinde yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz; bir asır önce Kurtuluş Savaşı yıllarında “Ya istiklal ya ölüm!” emrine canı pahasına riayet ettiği gibi, 15 Temmuz gecesinde de Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde hainlere karşı aynı dik duruşu sergileme cesaretini göstermiştir.

Tarihimiz boyunca olduğu gibi, haince yapılan bütün saldırılara ve alçaklıklara karşı aziz milletimiz imanıyla, inancıyla, cesaretiyle cevap vermeyi bilmiştir. Bunca yıllık kadim geçmişimizde değişmeyen en önemli özelliğimiz budur. Vatanımıza karşı olan ince hassasiyetimiz bu zamana kadar böyleydi, bundan sonra da böyle kalacaktır.

Kadim bir şuurun bizlere tezahürü olarak, kadın-erkek, genç-yaşlı demeden topraklarımızın bütünlüğü için sokakları dolduran ve alçak emeller karşısında dimdik duran milletimiz, gelecek kuşaklara unutulmayacak bir örnek sergilemiştir.

Milli birliğimizi bölmek ve milletin varlığına darbe vurmak isteyen hainler bilsinler ki; bu şanlı milletin bağımsızlığına kasteden her türlü dahili ve harici unsurlar asla hedefine ulaşamayacak!

Bu duygu ve düşüncelerimle; 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Mili Birlik Günü’nün 7. yıl dönümünde istiklalimiz, istikbalimiz ve mukaddes değerlerimiz uğruna kendi varlıklarını feda eden şehitlerimizi şükranla anıyor, kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize ise en kalpten minnet duygularıyla saygılarımı sunuyorum."

PROGRAMLARA DAVET

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenecek olan ‘15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinliklerine tüm vatandaşları katılmaya davet etti.

KENTTE DÜZENLENECEK ETKİNLİKLER

15 Temmuz Resim Sergisi ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Türkiye Yüzyılının Kahramanları Konferansı

Saat: 14.00

Yer: Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu

15 Temmuz 2023 Cumartesi

Şehitlik Ziyareti, Şehitlerimiz için

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Duaların okunması

Saat:11.00

Yer: Bediüzzaman Mezarlığı

15 Temmuz Şehitlerimiz ve Diğer Tüm Şehitlerimiz İçin

Mevlid Programı

Saat:12.00

Yer: Dergah Cami

15 Temmuz Kortej Yürüyüşü

Saat:19.00

Yer: Novada AVM Migros Önü- Rabia Meydanı

Akşam Namazı

Saat:19.45

Yer: Rabia Meydanı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Tören Programı

Saat: 20.00

Yer: Rabia Meydanı

• Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti

• 15 Temmuz Şehitlerimizin özgeçmiş video gösterimi

• Protokol Konuşmaları (Yatsı Ezanı okunana kadar)

• Yatsı Ezanı’nın okunması ve namazın kılınması.

• İlahiler Eşliğinde Semazen Gösterisi

• Öğrencilerimiz tarafından okunacak şiirler.

• Urfa Ahengi Müzik Topluluğu ve Yerel Sanatçıların

 Kahramanlık Türküleri Dinletisi

• Uğur ASLAN Şiir Dinletisi

• Kum Sanatı gösterisi

• Sn. Cumhurbaşkanımızın Konuşmaları (Canlı Yayın)

• Mehteran Gösterimi

• TRT 1 Tarafından yayınlanan “Geceden Şafağa 15 Temmuz Belgeseli”

• Dua okunması ve tüm camilerde SELA okunması.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum