Coşkun: Milletimiz 15 Temmuz'da  her yeri yıkılmaz birer sura dönüştürdü;

Coşkun: Milletimiz 15 Temmuz'da her yeri yıkılmaz birer sura dönüştürdü

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun yayımladığı açıklama ile 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü’nü kutladı. Coşkun açıklamasında, “Milletimiz, hainlerin işgal girişimine karşı sokakları, caddeleri, meydanları birer direniş alanına çevirdi” dedi....

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü dolayısıyla bir açıklama yayımladı.

Coşkun, “15 Temmuz direnişini selamlıyoruz” diye başladığı açıklamasında, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), o gece her türlü savaş araç ve silahlarıyla devleti ve milleti hedef alarak saldırıya geçtiğini hatırlatarak, “Milletimiz, hainlerin işgal girişimine karşı sokakları, caddeleri, meydanları birer direniş alanına çevirdi; sarsılmaz bir iman ve inançla direndi, her yeri yıkılmaz ve geçilemez birer sura dönüştürdü. Uçaklardan atılan bombalar da, helikopterlerden açılan ateş de bu kutlu direnişi kırmaya yetmedi” ifadelerini kullandı.

Coşkun’un 15 Temmuz’un 7. yıldönümü vesilesiyle yayımladığı açıklama şöyle:

“15 Temmuz direnişini selamlıyoruz...

15 Temmuz gecesi, tarihte eşine az rastlanır cinsten kanlı bir ihanete, darbe ve işgal girişimine; bağımsızlığını, geleceğini vesayetçilerin, işgalcilerin, teröristlerin eline bırakmak istemeyen milletimizin destansı direnişine sahne oldu.

İnsanımızın kutsal değerlerini, yardım ve iyilik duygusunu, özellikle de gençlerimizin eğitim ve başarı arzusunu istismar ede ede toplum ve devlet içine yuvalanan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), o gece her türlü savaş araç ve silahlarıyla devleti ve milleti hedef alarak saldırıya geçti. Devletini, vatanını, bağımsızlığını hedef alan sinsi, kanlı, alçak saldırıya ölümüne bir kahramanlıkla karşı koyan milletimiz, imanı, cesareti, birlik ve beraberliği ile emperyalistlerin maşalarının darbe ve işgal girişimini bozguna uğrattı.


Milletimiz, hainlerin işgal girişimine karşı sokakları, caddeleri, meydanları birer direniş alanına çevirdi; sarsılmaz bir iman ve inançla direndi, her yeri yıkılmaz ve geçilemez birer sura dönüştürdü. Uçaklardan atılan bombalar da, helikopterlerden açılan ateş de bu kutlu direnişi kırmaya yetmedi. Üzerlerine sürülen tanklara, otomatik silahlarla taranmalarına rağmen emperyalistlerin yerli maşaları pes edinceye kadar devam etti o mübarek direniş. Şehit oldular, gazi oldular ama iradelerine sahip çıkmaktan bir an bile geri durmadılar, bu toprakları emperyalistlerin maşalarına teslim etmediler.


O gece seferberlik ruhu ülkenin dört bir yanına; gazetelerde, televizyonlarda, sosyal medyada Türkiye’nin istiklali ve istikbali için her yere yayıldı. ‘Vurulmuş tertemiz alnından uzanmış yatıyor/ Bir hilâl uğruna ya rab ne güneşler batıyor’ dizeleriyle ifade edilen Çanakkale direniş ruhu, adeta 15 Temmuz’da güncellenerek tekrar harekete geçmiştir.

Tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi, istiklali, istikbali, namusu ve onuru için seve seve ölümü göze alarak direndiğimiz 15 Temmuz’da, o karanlık gecede, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, darbe girişiminin duyulmasıyla birlikte, teşkilatlarımız, gönüllülerimiz, üyelerimizle alanlara çıktık, meydanları doldurduk. Milyonlarla birlikte direniş grupları oluşturduk, direndik. Tankların önünde set, silahların namlularına hedef olduk. İhanet şebekesi FETÖ, bu direniş karşısında hüsrana uğradı. O hüsran, içinde ihanet taşıyan her güruha mesaj oldu. 251 şehit verdik. İki bini aşkın gazimiz oldu.

Gazilerimizi ve canlarını vererek bize özgür yarınlar, üzerinde onurlu bir şekilde yaşayacağımız bir vatan armağan eden hiçbir şehit ve gazimizi unutmayacağız. Ayrıca, bu muazzez insanların dava ve yol arkadaşları olarak, vatan ve istiklal savunması söz konusu olduğunda, onların ruhlarını sızlatmayacak, hiç tereddüt etmeden karanlığın üzerine kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz.

Darbe ve işgal girişiminin 7. yılında, destansı 15 TEMMUZ DİRENİŞİNİ SELAMLIYORUZ. Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde canlarını vatanımızın bekasına, milletimizin geleceğine feda eden bütün şehitlerimizi bir defa daha rahmetle anıyor; gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, hayırlı ve bereketli ömürler diliyoruz.”.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum