Başkan Canpolat: Milletimiz 15 Temmuz'da vatanı bırakmamıştır;

Başkan Canpolat: Milletimiz 15 Temmuz'da vatanı bırakmamıştır

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 15 Temmuz Dayanışma ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Milletimizin tüm fertleri, hain darbe girişimine karşı canı pahasına vatanını ve milletini savunmuştur” dedi....

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 15 Temmuz Dayanışma ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, “Urfalılar işgalcileri nasıl kovup kovaladıysa, yine milletimiz yurdun dört bir tarafında 15 Temmuz gecesi bir olup, vatan hainlerini durdurmuş ve vatanı bırakmamıştır” diyen Başkan Canpolat, şunları söyledi:

“Aziz Şanlıurfalılar, kıymetli hemşehrilerim, Tüm dünyaya birlik ve beraberliğin, millet olabilmenin en güzel örneğini göstermiş olduğumuz 15 Temmuz Dayanışma ve Milli Birlik Gününde şükranlarımı arz ederken, başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

15 Temmuz gecesi vatan hainleri yurdumuza kastetmiş, harici bedhahlardan emir alarak vatanımızı içten yıkmaya, yok etmeye kalkışmışlardır. Hâlbuki onların akıl babaları bilmiyor mu ki, bu millet değil üç beş haine, yedi düvele karşı Çanakkale'de, Sakarya'da, Ege'de, Anadolu'nun tüm şehirlerinde mücadele etmiş ve teslim olmamıştır. Aziz milletimiz sadece saldırılarda, darbe girişimlerinde değil her türlü felaketlerde bir olmayı, diri olmayı bilmiş ve binlerce yıldır birlik ve beraberliği yaşam felsefesi haline getirmiştir.

Bu yılın başında "yüzyılın felaketi" olarak tarihe geçen depremde de gördük ki, milletimizin tüm fertleri, yardımlaşma ve dayanışma içinde seferber olmuştur. İşte bu seferberlik, milletimizin karakterinin bir göstergesidir. Hele ki söz konusu vatan olmuşsa, milletimizin azim ve kararlılığı dünya literatürüne geçmiştir. Bu millet Çukurova'da, Antep'te, Urfa'da kendi imkânlarıyla kendi bedeniyle düşmana geçit vermemiştir.

Urfalılar işgalcileri nasıl kovup kovaladıysa, yine milletimiz yurdun dört bir tarafında 15 Temmuz gecesi bir olup, vatan hainlerini durdurmuş ve vatanı bırakmamıştır. Bizim kim olduğumuzu tarihten bilmeyenler böyle bir teşebbüsle bizi yok etmeye çalıştılar. Ecdadımızın 20. yüzyılın başında tüm dünyaya "millet olmanın’’ ne demek olduğunu gösterdiği gibi biz de onların torunları olarak vatan, millet, bayrak sevdasını o gece tarih sayfalarına not düşürerek, bu direnişi yazdırdık.

Rabbim, böyle kara bir geceyi vatanımıza ve milletimize bir daha yaşatmasın. Rabbim, bir daha bizleri böyle ihanet ve şer odakları ile imtihan etmesin inşallah.”-

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum