Başkan Kuş: Eyyübiye sera kent hedefine ulaşıyor;

Başkan Kuş: Eyyübiye sera kent hedefine ulaşıyor

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, ilçe için önemli projelerden biri olan Eyyübiye Sera Kent’in kuruluşundan itibaren edindiği tecrübeler ve geliştirdiği tekniklerle hedeflerine ulaştığını söyledi....

Eyyübiye Belediyesi’nin ilçede alternatif tarım tekniklerini geliştirmek, seracılığı yaygınlaştırmak, ekonomik canlılığı artırmak ve istihdam alanları oluşturmak amacıyla uyguladığı Sera Kent Projesi’nde incelemelerde bulunan Başkan Mehmet Kuş, burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Üretimin başladığı geçen yıldan bu yana ıslah edilmiş yerli çeşitlerden biber, domates, patlıcan, karpuz gibi tarım ürünlerinin deneme amacıyla yetiştirildiği sera kentte, bölge iklimine uygun üretim tekniği, ısıtma, soğutma ve bitki koruma yöntemlerinde önemli tecrübeler elde ettiklerini belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, çelik üretim ve satışı yapmak üzere yetiştirilen ejder mevyesinin de ilk hasadını bu yıl yapacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı seçilmeden önce de seçildikten sonra da en çok önemsediği projelerden birinin sera kent olduğunu dile getiren Başkan Kuş, “Allah’a çok şükür Cenab-ı Mevlam bugünleri görmeyi bizlere nasip etti. Gerçekten çok uğraş verdik, çok çabaladık. Pandemi süreci ciddi manada enerjimizi aldı, pandemiden dolayı hiçbir proje üretemedik ancak sera kent konusunda yılmadık, koşuşturduk. Geçen yıl itibariyle başladığımız, yılın on iki ayı üretimin devam ettiği sera kentte son üç ayda 45 tonun üzerinde salatalık hasadı yapıldı. Şu an bir taraftan biber, patlıcan, domates ekimimiz devam ederken diğer taraftan da projeyi tasarlarken çok önemsediğimiz ejder meyvesiyle ilgili de ciddi manada yol kat etmiş durumdayız. Kısmet olursa bir iki ay içerisinde ejder meyvesiyle de tanışmış olacağız. İnşallah yılsonu itibariyle Eyyübiyeli ve Şanlıurfalı kardeşlerimize de ikramda bulunmuş olacağız” dedi.

Eyyübiye Belediyesi’nin Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin destekleriyle hayata geçirdiği Eyyübiye Sera Kent Projesi’nin ilk etabı iki ayrı seradan oluşuyor. Seralardan birinde bölge iklimine uygun yerel tür sebze çeşitleri yetiştirilirken diğerinde ise başta Akdeniz bölgesi olmak üzere seracıların talep ettiği ejder meyvesi çeliği üretimi yapılıyor.

Eyyübiye Sera Kent’te ayrıca bölgede üretimi yapılabilecek tarım ürünleri için demonstrasyon çalışmaları da yürütülüyor.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum