Türkiye Güreş Şampiyonası yarışmaları Urfa'da başladı;

Türkiye Güreş Şampiyonası yarışmaları Urfa'da başladı

Seyit Hışırlı 11 - U13 Greko-Romen Güreş Türkiye Şampiyonasının açılış töreni 11 Nisan Spor Salonu’nda başladı. 14-16 Temmuz günleri arasında düzenlenecek şampiyonluk müsabakalarında, faklı illerden gelmiş binden fazla genç sporcu yarışacak....

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Haliliye Belediyesi, Eyyübiye Belediyesi ve Karaköprü Belediyesinin katkılarıyla 14-16 Temmuz 2023 tarihleri arasında Şanlıurfa’da düzenlenecek olan Seyit Hışırlı U11 – U13 Greko – Romen Güreş Türkiye Şampiyonasının açılışı yapıldı.

Açılışa Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile merkez ilçe belediye başkanları, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Şeref Eroğlu, Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren ile binlerce sporcu ve izleyici  katıldı. 

Düzenlenecek şampiyonluk müsabakalarında, farklı illerden gelen bin 200 sporcu mücadele edecek ve 38 hakem görev yapacak.

Açılış konuşmasında sözü alan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, protokolü ve sporcuları selamladıktan sonra, bu tür turnuvaların öneminden değinmek adın şunları söyledi:

“Değerli katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonları çok önemsediğimi ifade etmek istiyorum. Bu tür organizasyonların çok yönlü kazanımları vardır. Nedir? Birçok ilden evlatlarımız geliyor. Sporcularımız geliyor, aileleri geliyor, antrenörler geliyor, hakemlerimiz geliyor ve o şehrin havasını, suyunu kokluyorlar. O şehrin tarihi mirasını görüyorlar, o şehrin güzel hatıralarını görüp buradan istifade ediyorlar. Bu turnuvaların hiçbir kaybedeni olmaz. Herkes kazanıyor bu turnuvalarda."

Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de, “81 ilden misafirlerimiz var. 38 hakemimiz var. Bin 300 tane sporcumuz var. Ve yine bunların içerisinde 36 tane Şanlıurfa’dan katılım var. Hepinize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Şeref Eroğlu ile Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren’in selamlamaları ve konuçmaları sonrasında ilk müsabaka başladı.

Genç güreşçilerin mücadelesi 16 Temmuz günü sona erecek ve kazananlara madalyaları bir törenle verilecek.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum