Maaş zamlarını düzenleyen torba yasa kararı Resmi Gazete'de yayımlandı;

Maaş zamlarını düzenleyen torba yasa kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

Memur ve emekli maaşlarına yapılan zammı düzenleyen, MTV ve kurumlar vergisini arttıran, konut kiralarındaki artışın yüzde 25 üst sınırını 1 yıl uzatan torba yasa Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....

Bir süredir tartışma konusu olan memur ve emekli maaşlarına dair zam düzenleme, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve kurumlar vergisinin arttırma, konut kira fiyatlarındaki artışı yüzde 25 üst sınırını 1 yıl uzatma gibi konuları içeren torba yasa dün TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Kabul edilen torba yasa, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yayımlanan kararla en düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya yükselirken, emekli aylıklarına da yüzde 25 zam yapıldı.

Araç sahiplerinden de 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin azaltılması amacıyla ortaya çıkan finansman ihtiyacının karşılanmasında kullanılmak üzere, bir defaya mahsus olmak üzere ek Motorlu Taşıtlar Vergisi alınacak.

Yasayla ayrıca, Kovid-19 döneminde 321 bin kişiye kesilen ve tahsil edilen idari para cezaları da geri ödenecek, konut kiralarındaki artışı yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme bir yıl daha devam edecek.

BİHA



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum