Dikkat:  Sıcakların daha beteri geliyor!;

Dikkat: Sıcakların daha beteri geliyor!

İtalyan meteoroloji servisi, önümüzdeki havta Yunan mitolojisinde ruhları yeraltı dünyasına götüren feribotçuya atfen Kharoon adını verdikleri sıcak hava dalgasının geleceğini belirtti. Sardinya merkezli bu sıcak hava dalgası, Türkiye'yi de etkileyecek....

Türkiye'yi kavurucu günler bekliyor.

Uzmanların açıklamalarına göre ise bunaltıcı sıcaklar yeni rekorlar kırmaya devam edecek. İtalyan meteorolog ve iklim uzmanı Giulio Betti, tarih vererek Türkiye'de sıcaklıkların zirveye ulaşacağını belirtti. Kavurucu sıcak hava dalgasına ise Yunan mitolojisinde ölüleri yeraltı dünyasına götüren kayıkçıya atfen "Kharoon" adı verildi. Roma'daki turistler ise sıcaktan bayılacak duruma geldi.

Geçtiğimiz günlerde hava sıcaklıkları nedeniyle 16 kentte 'kırmızı' alarm verilen İtalya bu kez "Kharoon" sıcak hava dalgası ile karşı karşıya. Ancak uzmanlara göre sıcaklar Türkiye'de yeniden zirveyi görecek. Önümüzdeki günlere yönelik uyarı geldi.

İtalyan meteorolog ve iklim uzmanı Giulio Betti BBC'ye yaptığı açıklamada, "Sıcaklıklar 19-23 Temmuz tarihleri arasında sadece İtalya'da değil, Yunanistan, Türkiye ve Balkanlar'da da zirveye ulaşacak. Bu bölgelerde yerel sıcaklık rekorları kırılacak.” dedi.

BİHA

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum