Eyyübiye’de kadınlar hem öğreniyor hem kazanıyor;

Eyyübiye’de kadınlar hem öğreniyor hem kazanıyor

Şanlıurfa genelinde başlatılan okuma yazma seferberliğine destek vermeye devam eden Eyyübiye Belediyesi Yenice Kadın Destek Merkezi’ndeki okuma yazma kurslarına, yaşı yetmişe dayanmış kadınlar bile katılıyor....

Birinci ve ikinci kademe okuma yazma kurslarının yanı sıra biçki-dikiş, kuaförlük, el sanatları gibi kurslara katılmaktan da büyük mutluluk duyan Eyyübiyeli kadınlar, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’a ve kendilerine bu imkânları sağlayanlara teşekkür ediyor.

Eyyübiye Belediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi destekleriyle verilen kurslara katılan kadınlar, öğrenmenin yaşı yok dedirterek çağdaşlarına da çağrıda bulunuyorlar.

Yenice Kadın Destek Merkezi’ndeki el sanatları, biçki-dikiş ve kuaförlük kurslarına katılan kadınlar hem  zamanlarını değerlendiriyor hem de sertifika sahibi olarak ekonomik hayata katılma yolunda önemli bir adım atmış oluyorlar.

Buraya gelmek için özel zaman ayıran kadınlara aynı zamanda seminerler, dini bilgiler ve Kur’an-ı Kerim okuma gibi hizmetler de veriliyor.

Yenice Kadın Destek Merkezi’ndeki konforlu bir ortamda kurslara katılma imkânı bularak sosyalleşen kadınların çocukları da aynı yerde hizmet veren ana sınıfındaki faaliyetlere katılarak geleceğe hazırlanıyor.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum