Bakan Şimşek kamu kurumlarına "tasarruf" genelgesi gönderdi;

Bakan Şimşek kamu kurumlarına "tasarruf" genelgesi gönderdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla bugün kamu kurumlarına bir genelge gönderildi. Genelgede, deprem kaynaklı maliyetler dışındaki diğer tüm harcamaların yeniden gözden geçirlerek tasarrufa gidileceği belirtildi....

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in cum günü imzaladığı bir genelge, bugün kamu kurumlarına gönderildi. 

Genelge, kamu kurumlarında deprem kaynaklı maliyetler haricinde yapılacak tüm harcamaların gözden geçirilerek tasarruf sağlanması, buna dair uygulanacak tedbirlerin ivedilikle uygulanabilmesine yönelik gerekli adımların atılması ve tasarruf takibinin tavizsiz sağlanması amacıyla yayımlandı.

Kamu harcamalarında etkinlik, etkililik, ekonomiklik ve verimliliği sağlamayı amaçlayan genelgede, taşınmaz edinimi ve kiralanması, resmi taşıt edinimi ve kullanımı, haberleşme giderleri, personel görevlendirmeleri, basın ve yayın giderleri, kırtasiye ve demirbaş alımları gibi giderlerinde tasarrufa gidileceği belirtildi.

Ayrıca ilgili kamu kurumları, temsil, tören, ağırlama, tanıtım ve personel giderleri, enerji ve su alımları, personel servisi hizmetine ilişkin giderler ve diğer hususlarda da genelgede belirtilen tasarruf kurallarına uyacak.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum