Karaköprü Belediyesi çocukar yüzme kurslarına başladı;

Karaköprü Belediyesi çocukar yüzme kurslarına başladı

Karaköprü Belediyesinin ‘yüzme bilmeyen çocuk kalmasın’ parolasıyla açtığı yüzme kurslarında, 6-12 yaş arası çocuklar eğitmenler eşliğinde ücretsiz bir şekilde yüzme öğreniyor....

Karaköprü Belediyesi başlattığı yaz kurslarıyla çocukların tatilde zamanını verimli değerlendirmesini sağlıyor. Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde açılan spor kurslarının ardından 7-12 yaş arası çocuklar için ücretsiz yüzme kursu da başladı. 

Gençlik ve Spor Bakanlığının ‘Yüzme bilmeyen kalmasın’ kampanyasına destek vermek amacıyla Karaköprü Belediyesi Doğukent yarı olimpik kapalı yüzme havuzunda açılan kursa çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.

Okullara ara verilen yaz aylarında çocuklar boş zamanını yüzme öğrenerek değerlendirirken, profesyonel antrenörler tarafından ücretsiz olarak verilen yüzme kursunda çocuklara temel yüzme ve nefes teknikleri öğretiliyor. 

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli çocukların Doğukent yüzme havuzunu çok sevdiğini belirterek burada hem serinlediklerini hem de eğlenceli zaman geçirdiklerini dile getirdi. 

Başkan Baydilli, “Yaz aylarında okullar da tatil olunca çocuklarımızın bu boş zamanını verimli değerlendirmesi için farklı branşlarda spor kursları açtık. Bunun yanında ‘yüzme bilmeyen kalmasın’ diyerek Doğukent Kapalı yüzme havuzumuzda 6-12 yaş çocuklarımız için yüzme kursumuzu faaliyete geçirdik. Çocuklarımızın gelişimi ve mutluluğu bizim için çok kıymetlidir” diye konuştu. 

Yüzme Antrenörü İbrahim Şibak da haftada 4 gün ve günde üç seans olmak üzere yaklaşık 250 çocuğa yüzme kursu hizmeti verdiklerini ifade ederek, “Bu kurslarımızla yüzme bilmeyen çocuklarımıza temel yüzme eğitimi ve tekniklerini öğretiyoruz. Çocuklarımız için bu imkânı sağlayan Karaköprü Belediye Başkanımız Metin Baydilli’ye teşekkür ediyoruz” dedi. 

Çocuklarını kursa getiren veliler çocuklarına sunulan imkanlar için Karaköprü Belediyesine ve Başkan Baydilli’ye teşekkürlerini dile getirdiler. 

Karaköprü Belediyesinin Doğukent Mahallesinde bulunan yarı olimpik kapalı yüzme havuzunda pazartesi ve salı günleri erkek öğrencilere yönelik 08.45, 09.45 ve 10.45 seanslarıyla kurs verilirken, çarşamba ve perşembe günleri de kızlar için 09.00 ve 10.00 seanslarında yüzme eğitimi veriliyor. 

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum