AK Parti Urfa eski vekilinin eğitim paylaşımı tepki çekti;

AK Parti Urfa eski vekilinin eğitim paylaşımı tepki çekti

AK Parti Şanlıurfa eski milletvekili Zeynep Karahan Uslu, lise sonrası eğitim almış nüfus oranının en düşük illerden birinin Urfa olduğunu gösteren bir harita paylaştı. Ancak Uslu, paylaşımında durumu sorgulayınca, milletvekili yaptığı 2 dönem kendisine hatırlatılarak tepki gösterildi....

22.Dönem İstanbul, 24. Dönem de AK Parti’den Milletvekili olan Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, lise sonrası eğitim almış nüfus oranını gösteren bir harita paylaştı.

2022 verilerinin yer aldığı haritaya göre, yüksekokul veya fakülte, yüksek lisans ya da doktora eğitimi almış kişilerin il nüfusuna oranla en düşük olduğu kent Şanlıurfa oldu. Yüzde 7’lik oranla Urfa, Ağrı ve Muş’tan bile geride kaldı.

İlgili haritayı sosyal medya hesabında paylaşan eski vekil Uslu, “Neden Şanlıurfa bütün ülkenin en düşük eğitim seviyesine sahip ve toplumsal değişim, yatırım neden tetiklenemiyor? Buyrun birlikte tartışalım” değerlendirmesinde bulundu.

Ancak Uslu’nun paylaşımı, birçok Urfalı sosyal medya kullanıcısının tepkisi ile karşılaştı.

Urfalı kullanıcılar, “Şanlıurfa’ya milletvekilliği yaptınız”, “Urfa vekili iken bunu düşünseydiniz” gibi yorumlarla Uslu’ya milletvekilliği yaptığı 2 dönemi hatırlatarak, o süreçte neden bu konuyla ilgilenmediğini sordu. 

Milletvekilliği döneminde konuyla ilgili yaptıklarını medyada çıkan haberlerle göstermeye çalışan Uslu ise, konunun kendi milletvekilliği dönemine odaklanmaktan daha önemli olduğunu belirterek kendisini savunmaya çalıştı.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum