Haliliye’de her gün glütensiz ekmek üretiliyor;

Haliliye’de her gün glütensiz ekmek üretiliyor

Haliliye Belediyesi’nin PKU’lu ve çölyaklı vatandaşlara yönelik desteğiyle düzenli olarak glütensiz gıda kolisi verilen yaklaşık 2 bin vatandaş için yılda 741 bin 680 glütensiz ekmek üretiliyor....

İlçe genlinde ihtiyaç sahibi ailelerin her zaman yanında olan Haliliye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 1884 çölyak ve 148 PKU’lu vatandaşı da yalnız bırakmıyor.

 Çölyaklı ve PKU’lu vatandaşlara periyodik olarak verilen glütensiz gıda kolileri ile destek olan Haliliye Belediyesi, Sırrın Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarında bulunan Glutensiz Ekmek Fırınında da üretime devam ediyor. Yalnızca Haliliye ilçesinde ikamet eden değil, kent genelindeki çölyak ve PKU’lu hastalara glutensiz ekmeğin üretildiği fırından tüm vatandaşlar faydalanıyor. Glütensiz Ekmek Fırınına kayıt yaptıran vatandaşlar, Haliliye Belediyesi tarafından kendilerine verilen kartla, aylık 30 adet ekmeği ücretsiz olarak teslim alıyor. Böylelikle; bu fırından çölyaklı vatandaşlar için yıllık 687 bin 660, PKU’lular için ise 54 bin 20 ekmek üretiliyor..

 Haliliye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise çölyak ve PKU’lu vatandaşların verilen hizmetten faydalanmak ve detaylı bilgi almak için “444 22 63” numaralı İletişim Merkezi aracılığıyla bilgi alabileceği kaydedildi. 

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum