DEDAŞ personeli Urfa dahil 6 ilde greve hazırlanıyor;

DEDAŞ personeli Urfa dahil 6 ilde greve hazırlanıyor

Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu Gündeydoğu Anadolu Bölgesinin 6 kentinde DEDAŞ çalışanlarının greve gideceği ileri sürüldü. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal da yaptığı açıklamada, “DEDAŞ kendi işçilerini de sömürüyor” dedi....

Şanlıurfa’nın da dahil olduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesinin 6 ilinin elektrik enerjisini tedarik eden özel elektrik şirketi DEDAŞ, son günlerde birçok kırsal mahallede yaşanan elektrik kesintisi ile gündem gelirken, şirket çalışanlarının greve hazırlık yaptığı bildirildi.

Şirketin arıza, onarım ve bakım personeli, asgari ücretin bile altında verilen maaşlarının iyileştirimesi, tüm özlük haklarından yararlanılması, yol ve yemek ücretlerinin devlet tarafından belirlendiği miktarda ödenmesi, gece vardiyası çalışanlarına ek ücret ödenmesi, mesai ücretinde artış yapılması, izin sürelerinin düzenlenmesi, bayram promosyonunun verilmesi gibi taleplerle iş bırakma eylemi yapacak.

Çalışanların, şirketin elektrik enerjisi tedarikçisi olduğu Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerinde greve gitmesi bekleniyor.

Dün yaptığı açıklamada, “DEDAŞ kendi işçilerini de sömürüyor” diyen CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal da, DEDAŞ personelinin aldığı aylık net maaşın 10 bin 410 TL olduğunu ileri sürmüş, işçilere sendikaya üye olmanın yasaklandığını, düşük maaşlı, tazminatsız, promosyonsuz ağır işlerde çalıştırıldıklarını ifade etmişti. 

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum