İki bakanlık deprem bölgesi için "eğitim protokolü" imzalayacak;

İki bakanlık deprem bölgesi için "eğitim protokolü" imzalayacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yarın Malatya’da Afet Bölgesi Eğitim Destek Programı İş Birliği Protokolü imzalanacak. Protokol, Urfa'nın da dahil olduğu deprem bölgesindeki 11 ili kapsayacak....

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yarın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla Malatya’da Afet Bölgesi Eğitim Destek Programı İş Birliği Protokolü imzalanacak.

İmzalanacak protokol ile afetten etkilenen 11 ildeki bireylere yönelik psikososyal destek, görsel sanatlar, spor, müzik ve bilişim alanlarında eğitim destek programları uygulanacak.

İkili iş birliği protokolü ile afetten kaynaklı oluşabilecek sorun alanlarındaki olumsuz etkilerin ortadan kaldırılarak aile ve toplum düzeyinde ilişkilerin geliştirilmesi, öğrencilerin ve velilerin kendi kapasitelerini fark ederek daha da güçlendirmelerini sağlamak hedefleniyor.

Söz konusu protokol ile sadece çocuklar için değil aynı zamanda yetişkinler, engelli ve yaşlılar için de faaliyetlerin yapılabileceği sosyal alanların oluşturulması amaçlanıyor.

Ayrıca depremin olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla yetişkinlerin Halk Eğitim Merkezleri tarafından düzenlenen hobi kursları, kültürel aktivitelere ve meslek eğitim kurslarına katılımı için her ilin yapısına göre hobi ve meslek edindirme kurslarının açılması hedefleniyor.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum