Urfa'da dışarıdaki yemek fiyatları katlandı;

Urfa'da dışarıdaki yemek fiyatları katlandı

Gıda ürünlerine ve akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar dışarıda yemek yemenin maliyetini de katladı. Yapılan bir araştırmada, geçen yıla oranla bu yıl dışarıdaki yemek fiyatlarında yaklaşık yüzde 92’lik artış olduğu belirtildi. Son 15-20 gün içinde yemeklerin yüzde 20 civarında zamlandığı Urfa’da da dışarıda yemek yemek adeta “lüks” oldu....

Pandemi ile birlikte gıdada yaşanan tedarik sorunu, ardından Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi ve seçimlerden sonra hemen her ürüne gelen zamlar gıda fiyatlarının hızla yükselmesine yol açtı. Gıda fiyatlarında yaşanan artışlar dışarıda yemek yemenin maliyetini de her geçen gün arttırdı.

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) yaptığı bir araştırmaya göre, geçen yılın Haziran ayına oranla 2023 yılının Haziran ayında dışarıda yenen yemeğin maliyetinde yüzde 91,6’lık bir artış oldu.


SON 15-20 GÜNDE YÜZDE 2020'LİK ARTIŞ OLDU

Araştırma her ne kadar İstanbul’daki 15 bölgenin ortalamasını baz alsa da, Urfa’daki tabloda da farklı bir durum görünmüyor. 

BİHA'nın Şanlıurfa’da hizmet veren bir restoranın yetkilisinden aldığı bilgilere göre, sadece son 15-20 gün içinde özellikle ciğer ve kebap türlerinde yaklaşık yüzde 20’lik bir artış oldu. Yetkili, “Her şeye zam geldi. Etlere, sebze ürünlerine, nakliye fiyatlarına, her şeye zam geldi. İster istemez bu da, maliyet girdileri olarak bize yansıyor. Biz de yemeklere zam yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı. 

Yetkili, zam yapılan yemek çeşitleri konusunda da, “Ciğer 110 liradan 130 liraya çıktı. Urfa kebabı 180 liradan 200 lira oldu. Haşhaş ve patlican kebapları ise 210 liradan 240 liraya kadar yükseldi” dedi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum