Siverek'te zabıta denetimleri aralıksız devam ediyo;

Siverek'te zabıta denetimleri aralıksız devam ediyo

Siverek Belediyesi yaz aylarında halk sağlığının korunmasına yönelik sürdürdüğü denetimleri sıklaştırdı. da satışı yapılan noktalarda denetim yapan ekipler, şeker, un, bulgur ve yağ gibi temel gıda ürünlerinde gramaj kontrolü yaptı....

Siverek Belediyesi, Zabıta Müdürlüğüne bağlı denetim ekiplerinin sayısını arttırırken kentte yürütülen denetimleri de sıklaştırdı.

Kentin farklı noktalarında eşzamanlı olarak denetim yapan ekipler, olası olumsuzlukları önlemeye çalışıyor.

Son olarak gıda satışı yapılan noktalarda denetim yapan ekipler, şeker, un, bulgur ve yağ gibi temel gıda ürünlerinde gramaj kontrolü yaptı.

Fırın ve unlu mamul satışı yapan iş yerlerinin de denetlendiği kontrollerde ekipler, hijyen ve eksik gramaj denetimlerini hassasiyetle sürdürüyor. 

Ekipler, mevzuata aykırı hareket ettikleri belirlenen iş yerleri hakkında yasal işlem başlatıyor.

Denetimlerin rutin olarak devam ettiğini söyleyen Zabıta Müdürü Abdurrahman Gümüştaş, "Halk sağlığının korunması noktasında hassas davranıyoruz. Özellikle yaz aylarında denetimlerle beraber ekip sayımızı da arttırdık. Çünkü sıcak havalarda uygun koşullarda saklanmayan gıda maddeleri hemen bozulabilir, bu da vatandaşımızın sağlığının tehlikeye girmesi anlamına gelir. Bu noktada ekiplerimiz denetimlerde ele geçirdiği bozuk ürünleri hemen imha ediyor. Esnaflarımızın sıcaklar nedeniyle bozulma riski olan ürünleri uygun koşullarda muhafaza etmeleri gerekiyor.  Vatandaşlarımızın da bu tür ürünleri aldıklarında mutlak suretle kontrol etmeleri çok önemlidir." dedi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum