Kito Deresi Yaşam Parkında sona gelindi;

Kito Deresi Yaşam Parkında sona gelindi

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş'un ilçeye kazandırdığı Millet Bahçesi 38 yeni parka ilave edilen Kito Deresi Yaşam Parkı Projesinde çalışmalar hız aldı. Yüzde 95'i tamamlanan park, yeşillendirme çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmete sunulacak....

Yapımının devam ettiği 15 Mart’ta Şanlıurfa’da gerçekleşen sel felaketi nedeniyle büyük oranda tahrip olan Eyyübiye Kito Deresi Yaşam Parkı Projesinin ikinci etabının tamamlanması için çalışmalara hız verildi.

 Başkan Mehmet Kuş’un ilçeye kazandıracağı önemli yaşam alanlarından biri olacak Kito Deresi Yaşam Parkı’nda yapısal peyzaj, elektrik ve aydınlatma ile sulama sistemlerinin kurulumuna başlayan ekipler, güneş altında 60 dereceyi aşan sıcaklıkta çalışmalarına devam ediyor. Devasa yeşil alanların zeminini de hazırlayan ekipler, iş makineleri ve el aletleriyle toprağı çim dikimine hazır hale getiriyor.

 Yüzde 95’inin tamamlandığı belirtilen proje, çim ekiminin tamamlanması, kamelyalar, banklar, çöp kovaları ve çocuk oyun alanlarının yerleştirilmesinin ardından hizmete sunulacak.

 Bölgedeki iki mahalleye nefes alabilecekleri devasa bir yeşil alan olarak kazandırılan, toplam 22.000 metrekarelik Kito Deresi Yaşam Parkı Projesi içerisinde, spor kompleksi, kitap otağı, çocuk oyun dünyası, yürüyüş alanları gibi ayrıntılar yer alacak. Projenin bir kısmında yer alacak kapalı semt pazarı ise bölge sakinlerinin önemli bir ihtiyacına karşılık verecek.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum