Suruç Katliamı'nda hayatını kaybedenler 8. yılında anılıyor;

Suruç Katliamı'nda hayatını kaybedenler 8. yılında anılıyor

Kobani’deki çocuklara oyuncak götürmek amacıyla geldikleri Suruç’ta IŞİD tarafından gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 33 kişinin ölümü üzerinden 8 yıl geçti. Kamuoyunda "Suruç Katliamı" olarak da bilinen saldırıda hayatını kaybedenler anılıyor....

20 Temmuz 2015’te Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) çağrısıyla Türkiye'nin farklı illerinden 300 genç Kobani’ye oyuncak ve insani yardım malzemeleri götürmek için Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gelmişti.

İlçede bulunan Amara Kültür Merkezi'nde bir araya gelen gençler, toplanma nedenlerine ilişkin basın açıklaması yaparken, terör örgütü DEAŞ üyesi Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısına uğradılar.

33 kişi yaşamını yitirdiği, 104 kişinin de yaralandığı saldırının üzerinden 8 yıl geçti.

Kamuoyunda “Suruç Katliamı” olarak da bilinen saldırıda hayatını kaybedenlerin neredeyse tamamı genç ve üniversite öğrencisiydi.

Şanlıurfa Barosu da saldırının yıl dönümünde açıklama yaptı. Saldırıyla ilgili etkin bir soruşturma yapılamadığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"SURUÇ KATLİAMINDA YAŞAMINI YİTİREN

33 DÜŞ YOLCUSUNU SAYGIYLA ANIYORUZ

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) mensupları savaşın yıkıma uğrattığı Kobani bölgesindeki halkla dayanışmak, yeniden inşasına katkı sağlamak amacıyla başlatılan yardım kampanyası sonrası; topladıkları yardım malzemeleri ve oyuncakları Kobani'ye götürmek üzere biraraya gelmiş ve 20 Temmuz 2015 günü Urfa'nın Suruç ilçesinde Amara Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptıkları esnada IŞİD tarafından düzenlenen bombalı saldırıyla katledilmiştir. Bu saldırıda 33 kişi yaşamını yitirmiş 104 kişi yaralanmıştır. Bombalı saldırı sonrası açılan ve yıllarca sürüncemede bırakılan Suruç dosyasında, 22 Ekim 2021 tarihinde gerçek failler bulunmadan, etkili bir soruşturma yapılmadan Ankara Gar Katliamı'ndan tutuklu tek sanık Yakup Şahin'e ceza verilerek, firari sanıklar yönünden de dosya tefrik edilerek kapatılmaya çalışılmıştır.

Şanlıurfa Barosu olarak Suruç için adalet herkes için adalet demeye, davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Katliami gerçekleştirenleri lanetliyor, bu katliamda yaşamını yitiren 33 düş yolcusunu saygıyla ve özlemle anıyoruz."

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum