Zorunlu trafik sigortası temmuz ayı fiyatları belli oldu;

Zorunlu trafik sigortası temmuz ayı fiyatları belli oldu

Zorunlu trafik sigortasına ilişkin temmuz fiyat listesi iller bazında açıklandı. Listeye göre Şanlıurfa için fiyatlar, araçların yer aldığı basamaklara göre 2 bin 735 liradan 16 bin 409 liraya kadar değişiyor....

Yasal olarak yapılması zounlu olan trafik sigortası fiyatları, her ay düzenli olarak artarken buna maliyet kaynaklı artışlar da yansıyor.

Yaklaşık 25 milyon vatandaşı yakından ilgilendiren zorunlu trafik sigortasının temmuz ayı fiyatları iller bazında listelendi.

Lisetedeki fiyatlar, araçların kaza yapma oranına bağlı olarak basamaklar halinde belirleniyor. Buna göre, hiç kaza yapmayanlar 8’inci basamağa kadar çıkıp ödeyecekleri prim düşerken, sık sık kazaya karışan araçların fiyatları ise, basamak 0’a kadar iniyor ve yükseliyor. 

Bu kapsamda, listede yer alan Şanlıurfa için zorunlu trafik sigortasının temmuz fiyatları basamaklar bazında şöyle sıralandı:

Basamak 0 (Sıfır): 16 bin 409 TL

Basamak 1: 12 bin 854 TL

Basamak 2: 10 bin 393 TL

Basamak 3: 7 bin 931 TL

Basamak 4: 6 bin 17 TL 

Basamak 5: 5 bin 196 TL

Basamak 6: 4 bin 376 TL

Basamak 7: 3 bin 281 TL

Basamak 8: 2 bin 735 TL.

Zorunlu trafik sigortasında en 1 Mayıs’ta yapılan düzenleme ile tavan fiyatına yüzde 5 zam gelmişti. Bununla birlikte, tavan fiyatı artırım oranının mayıstan itibaren yüzde 2 olarak uygulanmasına karar verilmişti.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum